REKLAMI GEÇ

Çivril’de 20 aileye koyun hibe edildi

Çivril’de 20 aileye koyun hibe edildi

Çivril Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi 20 aileye 15’er kuzulu koyun ve 1’er koç yardımında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2008 Cuma, 01:00

Çivril Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın koyun hibesi için tören düzenlendi. 20 aileye, 15’er kuzulu koyun ve 1’er koçun dağıtıldığı törene, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever de katıldı. Gülsever, Çivril’de tarımının yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın da önemli yer tuttuğunu, oluşturulan projelerin sosyal riski azaltmada önemli rol aldığını söyledi. Gülsever, önümüzdeki dönemlerde de Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanacak projelere katkı sağlamak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, “SRAP (Sosyal Riski Azaltma Projesi) kapsamında vakfımızın gerçekleştirdiği projeyle, 2004 yılında 48 aileye 480 koyun 48 koç, 2005 yılında 23 aileye 322 koyun ve 23 koç, 2006 yılında 20 aileye 200 koyun ve 20 koç verilmiş projelerin geri dönüşümleri başlamıştır” dedi. Kaymakam Başıbüyük, “Bu projeleringeri dönüşümlerinden sağlanan gelirle bugünkü yapmış olduğumuz projede 20 aileye 300 adet koyun, 300 adet kuzu ve 20 adet koç verilecek. Bu aileler ilk iki yıl geri ödeme yapmayacakları gibi, geri ödeme üçüncü yıl başlayacak ve beşinci yılın sonunda tamamlanacak” diye konuştu.

Çivril Kaymakamı Başıbüyük; İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın sosyal ve ekonomik bakımdan yoksun vatandaşlarımızın bir yandan gıda, ilaç, yakacak, giyecek, gibi acil ihtiyaçlarını karşılarken, diğer taraftan da sosyal projelerle ekonomik olarak kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyleyerek koyun alan çiftçilerimize bereketli kazançlar diledi. Törende, kura çekimi, Vakıf Müdürü ve Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Özkul, İlçe Tarım Veterineri Ali Barut tarafından yapıldı ve koyunlar İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

           

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı