REKLAMI GEÇ

ÇOBANLAR YARIŞIYOR

ÇOBANLAR YARIŞIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından “Çobanlar Yarışıyor” programı düzenleniyor. Çobanlık bilgilerinin ölçüleceği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2016 Pazartesi, 15:46

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı arasında yarışma protokolü imzalandı.

Protokol töreninde yarışmaya ilişkin bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Türkiye’nin birçok yöresinde sürdürülebilir hayvancılığın önemini yitirdiğini belirterek, yeniden cazip hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kutlu, “Ülkemizin birçok yöresinde sadece sürü yönetimi elemanı bulunamamasından dolayı bazı sürü sahipleri koyun ve keçi sürülerinde mevcut sayıyı azaltırken bir kısmı da tamamen bu uğraştan vazgeçmektedir. Bu nedenle Denizli’nin ilçelerinde ‘Sürü Yönetim Elemanı Benim’ sertifikası almış üreticileri yarıştırarak, ilimizde üretim yapan üreticilerimizi hem eğitmek hem de istihdam ile ilgili destekleri daha çok üreticiye duyurmak istiyoruz“ dedi.

Yarışmanın içeriğine ilişkin bilgiler de aktaran Kutlu, “Sürü yönetimi elemanlarına koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme konularında sorular yöneltilecek. Ön elemeyi geçen 10 yarışmanın yer alacağı yarışmada 25 soru yer verilecek. Yarışmanın birincisi 4 bin, ikincisi 2 bin, üçüncüsü bin lira ödül alacak. 4. olan yarışmacıya yarım, 5. yarışmacıya da çeyrek altın verilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı