REKLAMI GEÇ

8 koyunun yanlış aşı nedeniyle öldüğü iddiası üzerine Valilik soruşturma başlattı

8 koyunun yanlış aşı nedeniyle öldüğü iddiası üzerine Valilik soruşturma başlattı

Pamukkale’nin Yeniköy Mahallesi’nde tarım ekipleri tarafından yanlış aşı yapıldığı iddia edilen koyunlardan 8’inin telef olması ve bunun kamuoyuna yansımasının ardından Denizli Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2017 Çarşamba, 10:33

Pamukkale’nin Yeniköy Mahallesi’nde Hasan Ali Çelik’e ait küçükbaş hayvanlara, Pamukkale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince mavi dil iğnesi yerine çiçek aşısı yapıldığı, bu nedenle de hayvanların 8’inin telef olduğu öne sürülmüştü. Bu sayının artabileceği belirtilirken, yetiştirici ekibi uyarması ve bilgi vermesine rağmen yanlış aşı yapıldığını iddia etmişti.

Konunun kamuoyuna yansımasının ardından Denizli Valiliği harekete geçti. Valilikten yapılan açıklamada, “Pamukkale İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde Hasan Ali Çelik isimli vatandaşa ait 93 küçükbaş hayvanın Pamukkale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yanlış aşılandığı ve küçükbaş hayvanlardan 8 tanesinin yanlış aşı sonrası telef olduğu iddia edilen haberler üzerine Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı