REKLAMI GEÇ

Çiftçinin faiz borcu silindi

Çiftçinin faiz borcu silindi

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, kooperatif borçlarının yapılandırıldığını cezalı faiz borcunun yüzde 9’dan yüzde 3’e düşürüldüğünü açıkladı. Yüksel, bu yapılandırma ile Türkiye genelinde 11 milyon 272 bin 144 TL’lik çiftçi faiz borcunun silindiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2013 Cuma, 14:54

Ak Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklama ile çiftçilerin faiz borçlarının silindiği müjdesini verdi.

TBMM’de görüşülen 443 sıra sayılı kanun tasarısının 53. Maddeden sonra eklenen madde ile gelen muaccel durumda bulunan Kooperatif üyelerinin borçlarının yeniden yapılandırıldığını açıklayan Milletvekili Yüksel, yüzde 9 olan cezalı faiz oranının yüzde 3’e çekilerek Türkiye geneli yaklaşık 11. 272.144 TL olan çiftçi faiz borcunun silindiğini söyledi

Yüksel “2012 yılında yaşanan kuraklıktan dolayı meydana gelen kaba yem üretiminde düşüş yaşanması nedeniyle üreticilerimiz olumsuz yönde etkilendiler. Ayrıca bazı bölgelerde yaşanan hayvan hastalıkları da et ve süt ürünlerindeki kayıpları artırdı. Bu olumsuz koşullar nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından kredi kullanan kooperatifler borçlarını ödeyemeyerek muaccel duruma düşmektedirler. Muaccelliye işleminin başlaması durumunda kalan borç temerrüt faizi ile (yüzde 9) birlikte geri istenmektedir. Bu durumda olan ve borcunu ödeyemeyen kooperatif ortağı çiftçilerimiz için yasal takip işlemi başlatılmakta ve icra işlemleri uygulanmaktadır. Muaccel durumda olan borçların yeniden yapılandırılmasıyla yasal takip işlemleri durdurulacak” dedi.

12 BİN 20 ÇİFTÇİ YARARLANACAK
Türkiye geneli Kooperatif sayısının 601 olduğunu söyleyen Yüksel, “ Muacceliyetten kurtulacak olan üye sayısı da 12 bin 20 kişidir. Muaccel durumda bulunan kredi miktarı 187 milyon 869 bin 60 TL’dir. Bu durumda olan kooperatiflerin borçlarının yeniden yapılandırılması ile cezalı faiz borçları yüzde 9’dan yüzde 3’e çekilecektir. Buna göre Türkiye genelinde, toplamda 11 milyon 272 bin 144 TL cezalı faizden vazgeçilmiş olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

mustafa   -  Bağlantı 5 Nisan 2013, 22:55

çok güzel özel sektör banlaların tarımsal kıredileri için bir şey yapsanıza.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı