REKLAMI GEÇ

DENİZLİ CEVİZ FİDANI İHRAÇ EDİYOR

DENİZLİ CEVİZ FİDANI İHRAÇ EDİYOR

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Denizli’den Ukrayna, Gürcistan ve İspanya’ya 60 bin ceviz fidanı ihraç edileceğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2015 Pazartesi, 14:01

Denizli fidan ihracatına başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli’de sertifikalı 15 fidan üreticisinin bulunduğunu belirterek, “Ekiz Fidancılık, 4 yıl önce başladığı 3 nolu Damızlık Parsel kurma çalışmalarının neticesinde ürettiği sertifikalı fidanlar ile ceviz fidanı ihracatına başladı. Firmanın 2015 yılında çok yüksek bir talep artışı yaşayarak, sadece İspanya ya 40 bin olmak üzere Ukrayna ve Gürcistan’a toplam 60 bin adet ceviz fidanı ihracatı gerçekleştirecek” dedi.

denizli-fidan-ihracati-ic

Denizli’de meyve ve bağcılığın sürekli geliştiğini vurgulayan Kutlu, “2014 yılında 15 adet fidan üreticimiz tarafından 1 milyon 509 bin adet asma ve meyve fidanı üretimi gerçekleştirilmiştir. İlimizde değişik çeşitler bazında üretilmekte olan 241 bin 500 adet standart sertifikalı ve 225 bin adet mavi sertifikalı meyve fidanının 233 bin 500 âdetini ceviz fidanı teşkil etmektedir. Ekiz Fidancılık, AB üyesi olan İspanya’ya fidan ihraç ederek ülkemiz fidancılığında yeni bir pencere açmıştır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı