REKLAMI GEÇ

Denizli “Çoban Yıldızı” Cemile Abaş

Denizli “Çoban Yıldızı” Cemile Abaş

Denizli “Çoban Yıldızı”nı seçti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilen yarışmanın finali nefes kesti. Cemile Abaş, yarışmanın birinciliğini kazandı, Denizli’nin “Çoban Yıldızı” oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2016 Çarşamba, 10:10

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Denizli çoban yıldızını seçiyor” yarışmasının finali Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Yarışmanın final programına Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner ve davetliler katıldı.

HAYVANCILIK GELİŞİYOR
Yarışma öncesi davetlilere ve yarışmacılara seslenen Sezgin Kutlu, Denizli’de son 10-15 yılda yapılan çalışmalarla özelikle büyükbaş hayvancılıkta önemli gelişmelerin sağlandığını belirterek, dünya standartlarında çok modern hayvancılık işletmelerinin kurulduğunu söyledi.
Kutlu, “2006 yılında Bakanlığımız tarafından başlatılan desteklemeler ve uygulanan küçükbaş verimlilik projeleri ile küçükbaş hayvancılığımız gelişme göstermeye başlamıştır. İlimizde 5.796 Koyunculuk işletmesinde 421.403 baş koyun ile 1.970 keçi işletmesinde 192.745baş keçi mevcuttur. 2014 yılında bakanlığımız tarafından 250 ve üzeri hayvandan oluşan sürü sahiplerine sürü başına 5.000 TL sürü yöneticisi desteği verilmeye başlanmıştır. Bu destekten yararlanabilmek için şartlardan biri de Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “sürü yöneticisi elemanı” kurslarına katılmaktır. Bu çerçevede ilimiz genelinde düzenlenen kurslara 600 çoban katıldı” dedi.

Desteklemeler kapsamında Denzili’de 2014 yılında 17 sürü yöneticisine 85.000 TL, bu yıl da 74 sürü yöneticisine 370 bin TL. destekleme ödemesi yapıldığını anlatan Kutlu, “Çobanlarımızın küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde daha verimli üretim yapmalarını sağlamak, çobanlarımızın verilen eğitimler çerçevesinde öğrendiklerini ve performansını ölçmek amacıyla bu yarışma düzenlendi” dedi.

denizli-cemile-abas-coban-yildizi-secildi-2

MİNİ KONSER DÜZENLENDİ
Büyükşehir Belediyesi’nin görme engelli sanatçılarından Fazıl Cengiz Eskin ve Cemal Avcık’ın mini konseri ve Çoban Musa Soyuçok’un yazdığı “Çoban”, “Giderim Davarın Ardından” ve “Yoruldum” şiirlerini okumasının ardından yarışma başladı.

denizli-cemile-abas-coban-yildizi-secildi-1

YARIŞMA NEFES KESTİ
Adnan Menderes Üniversitesinden Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Yusuf Dabancalı jüri üyeliğini yaptığı yarışma nefesleri kesti. 1. etap eleme sınavının ardından finale kalan 10 çoban bilgi yarışmasında mücadele etti. Çobanlara yöneltilen 15 sorunun ardından eşitlik çıkınca altın sorulara geçildi. Tüm rakiplerini geride bırakan Cemile Abaş birinciliği elde etti ve Denizli’nin çoban yıldızı oldu. Ali Abaş ikinciliği elde ederken, Mehmet Çölgeçen üçüncü, Hüseyin Arzıman dördüncü, Ömer Yahşi de beşinciliği kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı