REKLAMI GEÇ

Çiftçiye destek affı geldi

Çiftçiye destek affı geldi

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çeşitli nedenlerden dolayı desteklemelerden men edilen çiftçiye müjde verdi. 1 Kasım 2013 tarihine kadar gerçek üretim yaptığını belgeleyen çiftçi, desteklemelerden yararlanabilecek.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2013 Çarşamba, 10:47

Gerçeğe aykırı, usulsüz ve sahte makbuz, fatura ve belge ibraz etmekten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklemelerinden men edilen çiftçiye af geldi. İl Müdürlüğü yazılı olarak yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri desteklemelerden men edilen çiftçilerin, gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde desteklemelerden yararlanabileceği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “18.04.2006 kabul tarih ve 5488 Sayılı Tarım Kanunu’na eklenen geçici 3. madde 02.08.2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Söz konusu Madde 2006 yılından bu yana Çiftçi kayıt Sistemine ve desteklemelere başvurduğu halde mevzuat gereği desteklemeden yararlanabilmek için ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile geri alınanların, il ve ilçe müdürlüklerine yeniden başvurmaları halinde desteklemelerden yararlanabileceği duyuruldu.

Çiftçiler, 02.08.2013 tarihinden 01.11.2013 tarihine kadar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurmaları ve yapılan incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde destekleme ödemeleri yapılacağının vurgulandığı açıklamada, “Bu hükümden yararlanması uygun görülenlerden 5488 Sayılı Kanunun 23. Maddesi çerçevesinde tahsil edilen tutar iade edilecek olup yapılacak ödemelere faiz işletilmeyecek, masraf veya ek ödeme adı altında herhangi bir ödeme yapılmayacaktır” denildi.

Ayrıca aynı açıklamada şu bilgilere  yer verildi:
“25.04.2006 tarihinden bu yana meri mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanabilmek için başvuruda bulunan ancak ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin herhangi birini ibraz edememesi nedeniyle desteklemelerden yararlandırılmayanlara 01.08.2013 tarihinden 01.11.2013 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları ve İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde destekleme ödemeleri yapılacak olup yapılacak ödemelere faiz işletilmeyecek, masraf veya ek ödeme adı altında herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı