REKLAMI GEÇ

Çiftçinin kredi borcu 1 yıl ertelendi

Çiftçinin kredi borcu  1 yıl ertelendi

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, afetten zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının erteleneceğini açıkladı. Afetten zarar gören çiftçilerin, 15 Ekim 2013 tarihine kadar, hasar tespitini gerçekleştirerek müracaatta bulunmaları istendi.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 11:44

Tarım İl Müdürü Sezgin Kutlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “23.08.2013 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu 01/01/2013 tarihinden 23.08.2013 tarihine kadar meydana gelen yangın, aşırı sıcak, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflere olan kredi borçlarının bir yıl ertelenmesi yönünde karar aldı” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 13 EKİM
Kutlu, Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında, İvedilikle İlçe Hasar Tespit Komisyonları oluşturularak çalışmalara başlanması gerektiğini vurguladı.

Tarım İl Müdürü Kutlu, “23.09.2013 tarihine kadar afetlerden zarar gören çiftçilerin dilekçe ile İlçe Müdürlüklerine ve borçlu olduğu kuruma (Ziraat bankası veya Tarım kredi kooperatifi) müracaatlarının sağlanması için duyuru ve ilanların yapılarak muhtarlıklara imzalatılması ve tutanak altına alınması şarttır” diye konuştu.

Kutlu, başvuru tarihine dikkat çekerek çiftçilerin en kısa sürede müracaatlarını yapmaları gerektiğini söyledi. Kutlu açıklamasını şöyle devam etti:

“Müracaatların sona ermesini takiben Çiftçi Kayıt Sistemine girişler yapılacaktır. Girişler tamamlanınca kontrol icmalleri alınarak 10 gün süre ile askıya çıkarılacaktır. Kesin icmal alındıktan sonra Komisyon kararına bağlanarak icmal, isim listesi ve komisyon kararlarının bir sureti İl Müdürlüğümüze birer sureti de İlçenizde bulunan Ziraat Bankası ve Tarım kredi kooperatiflerine gönderilecektir.  Çalışmaların hiçbir şikâyete mahal vermeden titizlikle yürütülmesi ve bütün işlemlerin en geç 15 Ekim 2013 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı