REKLAMI GEÇ

Denizli horozu yüzde 9 zamlı satılacak

Denizli horozu yüzde 9 zamlı satılacak

Denizli horozunun satış fiyatına zam geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Denizli horozu ve tavuğunun fiyatına yüzde 9 oranında zam yaptı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2016 Pazar, 17:49

Uzun ötüşü, heybetli görünüşü ve renkleriyle ünlü Denizli horozunun ırkını koruyarak yetiştiriciliğini yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; horoz, tavuk ve civcivlerin fiyatlarını 2016 yılı için yeniden belirledi.

Geçen yıl tanesi 110 liraya satılan Denizli horozunun fiyatı bu yıl 120 liraya yükseldi. 55 liradan satılan Denizli tavuğunun fiyatı da 60 lira oldu. Günlük civcivler de 9 lira yerine 10 liradan satılacak. Damızlık yumurtanın fiyatı değişmedi. Denizli horozu yumurtaları 4 liradan satılmaya devam edecek. Civcivi satın aldıktan sonra bir süre daha Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tesislerinde kalmasını isteyenler ise günlük 25 kuruş bakım ücreti ödeyecek.

NE ZAMAN SATIN ALINABİLİR?
Denizli horozu ve tavuğunu satın almak isteyenler yılın her ayında Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden temin edebiliyor. Civciv olarak satışlar mayıs-ağustos, damızlık yumurta satışları da mayıs-ekim ayları arasında yapılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı