REKLAMI GEÇ

Şarapçılık Sempozyumu’na Ömer Hayyam’lı nokta

Şarapçılık Sempozyumu’na Ömer Hayyam’lı nokta

Kimya Mühendisleri Odası Genel Başkan Mehmet Besleme’ninde de katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Denizli Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu sona erdi. Besleme, sempozyum’un kapanış konuşmasını Hayyam’ın dörtlüğü ile noktaladı.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2013 Cumartesi, 16:28

Beş yıl aradan sonra düzenlenen Denizli Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu’nda sektörün sorunları masaya yatırıldı.

Ziraat Mühendisleri, Kimya Mühendisleri ve Gıda Mühendisleri Denizli şubelerinin ev sahipliğindeki sempozyum, 31 Ekim-2Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyumun ilk iki gününde bağcılık ve şarapçılık sektörünün problemleri ele alındı. Sunulan bildirilerde, sorunların çözümünün yanı sıra sektörü daha ileri noktalara taşıyacak önerilere yer verildi.

Sempozyumun son gününde ise Denizli’deki şarap üretim tesisleri ziyaret edildi, Pamukkale ve Laodikya gezisi düzenlendi.

ÖMER HAYYAM’LI VEDA
Bu arada, sempozyuma katılanların onuruna Değirmen Alabalık’da yemek verildi. Yemeğe Kimya Mühendisleri Odası Genel Başkan Mehmet Besleme, Denizli Şube Başkanı Şeyda Yeşil, Gıda Mühendisleri Denizli Temsilcisi Esin Aysan ve Küp Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Asım Altıntaş ile Ziraat Mühendisleri, Kimya Mühendisleri ve Gıda Mühendisleri odalarının üyeleri katıldı.
Sempozyumun resmi içeceği şarap kadehi ile sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Kimya Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Besleme, her koşulda meslektaşlarının sorunlarına ve sektörün sorunlarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Besleme,kapanış konuşmasını Ömer Hayyam’ın, “Ferman sende, ama güzel yaşamak bizde/Senden ayığız bu sarhoş halimizde/ Sen insan kanı içersin, biz üzüm kanı/ İnsaf be padişahım, kötülük hangimizde?” dörtlüğüyle noktaladı.

Yorumlar

cete   -  Bağlantı 3 Kasım 2013, 00:26

erdogan korkusu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı