REKLAMI GEÇ

Denizli Tarım ve Hayvancılık platformu kuruldu

Denizli Tarım ve Hayvancılık platformu kuruldu

Denizli’de tarım ve hayvancılık sektörüne hizmet eden meslek oda ve örgütleri bir araya gelerek, “Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu”nu oluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2014 Çarşamba, 15:42

Platformu oluşturan Veteriner Hekimleri Odası’nın Denizli Şube Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Kadir Çetinkol, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Varol, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Vali Abdülkadir Demir’i ziyaret etti.

Oluşumla ilgili Vali Demir’e bilgi veren Mehmet Ali Uzakgider, “Birçok alanda Türkiye’de diğer İllere önder olan Denizli’mizin, tarım ve hayvancılıkta en önde olması için sektörün temsilcileri olarak güç birliği yapmak zorundayız. Birlik olarak el ele vererek, bir arada durarak, beraber çalışarak büyük işler yapabiliriz” dedi.

Platformun tarım ve hayvancılık alanındaki problemlerin çözüm için önemli işlere imza atacağına inandığını ifade eden Demir ise, “Denizli tarım ve hayvancılık alanında çok önemli bir kent. Artık bu alandaki önderliğini Türkiye’de bilmeyen kalmadı. Hayvancılıkta ise Avrupa Birliği ülkelerine süt gönderebilen 13 firmadan 6 tanesi, süt ürünleri gönderebilen 6 firmadan 1 tanesi Denizli’de. Türkiye’deki 400 ari işletmeden 60’ı Denizli’de. 200’ün üzerinde Alabalık tesisi ile bu sektörde Türkiye’de en önde illerden birisi” diye konuştu.

Demir, Denizli’nin dünyadaki kekik ihtiyacının yüzde 80’ini tek başına karşıladığını, yıllık 40 bin ton çerezlik ayçekirdeği ürettiğini, Türkiye leblebi ihtiyacının yüzde 80’ini Denizli’nin karşıladığını, 400 bin bağ alanı ile Türkiye ikincisi olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı