REKLAMI GEÇ

27 proje onaylandı, 30 milyonluk yatırım yapılacak

27 proje onaylandı, 30 milyonluk yatırım yapılacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı’nın birinci çağrısı sonucu 27 projeyi onayladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2017 Perşembe, 15:01

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü’nde, IPARD II Programı’nın birinci çağrısı sonucunda ilk imzalar atılmaya başlandı. Çağrı döneminde 27 adet proje sahibi ile sözleşme imzalayacak olan TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü’nde imzalar atılmaya başlandı.

TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, IPARD I Kapsamında Denizli’de 200 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini ve bu yatırımın 86 milyonluk kısmının kurumları tarafından hibe olarak dağıtıldığının söyleyerek, “Denizli’nin, IPARD II döneminde Türkiye genelinde kullanılacak 1 Milyar 45 milyon avroluk bütçeden en üst seviyede faydalanabilmesi için büyük bir azimle çalışıyoruz. 7 Çağrı döneminde 385 proje başvuru almış, bu başvurulardan 291 tanesiyle sözleşme imzalamıştır. Onaylanan projelerin toplam yatırım tutarı 200 Milyon TL. Ödenen hibe tutarı ise 86 Milyon TL. IPARD II Programının 1. Başvuru Çağrı ilanında ise ilimize toplamda 27 proje sözleşme imzalamaya hak kazandı. Sözleşme imzalamaya hak kazanan projelerin toplam yatırım büyüklüğü 30 milyon TL. Yatırımlara TKDK 18 milyon TL hibe desteği sağlayacak” dedi.

TKDK, 11 hayvancılık, 1 soğuk hava deposu, 5 bitkisel üretim, 1 arıcılık, 6 yerel ürünler, 3 adette kırsal turizm alanlarında yatırımcılara hibe verecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı