REKLAMI GEÇ

Denizli bu yıl 2.555 çiftçi kaybetti

Denizli bu yıl 2.555 çiftçi kaybetti

Denizli, verimli topraklara sahip olmasına önemli bir bölümü de bulanabilir olmasına rağmen üretici kaybının önüne geçemiyor. Bu yıl içinde üreticiliği bırakanların sayısının 2 bin 555 olduğu, Denizli’nin bu rakamla Türkiye genelinde 10’uncu sırada yer aldığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2015 Pazar, 13:07

Denizli’de doğrudan tarımla ilgilenen 47 bin ve hayvancılıkla ilgilenen 33 bin olmak üzere, toplamda 80 bin dolayında aile tarımdan geçimini sağlıyor. Ancak, Cumhuriyet gazetesinin Türkiye genelinde yaptığı bir araştırmaya göre, her yıl üretim yapmayı bırakan çiftçi sayısı artıyor. Denizli’de de bu yıl tarımdan vazgeçenlerin sayısı 2 bin 555 olarak yer aldı haberde.

denizli-ciftci-uretimi-birakti-icTürkiye genelinde 98 bin 409 çiftçi üretimden vazgeçip başka alanlara yönelirken, Denizli 2 bin 555 çiftçiyle listenin 10’un sırasında gösterildi. Çiftçilerin başlıca işi bırakma nedenleri “üretim maliyetlerinin artması, iklim değişikliğinin üretimi etkilemesi, mevsimlik kazanç ve riskler yerine kamu kurumu ya da özel sektörde çalışmayı tercih etmesi” olarak açıklandı.

Yorumlar

abcde   -  Bağlantı 29 Kasım 2015, 15:53

çiftçiliği ,hayvancılığı yapan bilir gece gündüz demeden iki kişilik çalışırsın yıl boyu hemde ne olacağını bilmeden, kar,yağmur,dolu yağacak mı diye düşünürsün bunlardan hiçbirisi olmasa ürettiğini satmaya gidince kuruşla alırlar.gelin siz yapın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı