REKLAMI GEÇ

“Ürününüzü sanayiciye kaptırmayın”

“Ürününüzü sanayiciye kaptırmayın”

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, mısırda 1. Hasat döneminin başladığı şu günlerde yem sanayicilerin düşük ücretlerle ürün aldığını vurgulayarak, üreticiyi uyardı. “Ürününüzü yok pahasına sanayiciye vermeyin TMO’ya verin” çağrısında bulunan Gemici, yem sanayicilerinin kurnazlık yaptığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2013 Cumartesi, 13:31

Mısırın geçtiğimiz yıl 65-70 kuruşa alıcı bulurken bu yıl ise yem sanayicileri tarafından 54-55 kuruşa alışların başladığını belirten Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Gübre, mazot, tohum gibi girdi fiyatları artarken, mısırın birim fiyatının düşürülmesi doğru değil. Yem sanayicileri uyanıklık yapıp çiftçinin elinden ürününü ucuza almak istiyor. Çiftçi bu oyuna gelmemeli” diyerek çiftçiyi uyardı.

“TMO’YA VERİN”
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yeni sezon ürününün tonunu 640 liradan satın aldığını hatırlatan Gemici, “Çiftçi ürününü 55 kuruştan yem sanayiciye vermek yerine TMO’ya versin. Ürünlerini uyanıklık yapan yem sanayicilerine kaptırmamalıdır” dedi.

TMO ÜRETİCİYİ KORUMALI
TMO’nun üretici ile sanayici arasında denge oluşturması gerektiğini de vurgulayan Gemici, “TMO, üreticinden aldığı mısırları, zamanı geldiğinde piyasaya sürerek değerinde satışını gerçekleştirmelidir. Yani sanayici ile üretici arasında denge unsuru oluşturmalıdır. Aksi takdirde üretici ürününü ucuza vererek zarar eder duruma geldi. Yem Sanayicileri Birliği her yıl TMO’dan daha ucuza mısır alıyor. Bunun engellenmesi gerekir” diyerek TMO’yu göreve davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı