REKLAMI GEÇ

12 projeye 3 milyonluk hibe

12 projeye 3 milyonluk hibe

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi” projesi kapsamında, 12 proje hibe desteği almaya hak kazandı. 3 milyon 390 bin 849 Tl hibe desteği verilecek olan 12 projenin hayata geçmesiyle birlikte 141 kişiye istihdam sağlanacak.

/ DENİZLİHABER / 25 Nisan 2013 Perşembe, 17:35

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi” projesi kapsamında 12 proje kabul edildi. Projeleri kabul edilen 12 firma yetkilisi ile Denizli Valiliği arasında protokol imzalandı.

Denizli Valilik binasında düzenlenen tören ile hibe sözleşmesini imzaladı. Valilik binasındaki protokol toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve projeleri uygun görülen firma yetkilileri katıldı.

Verilen destekler hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, kırsal tarımı desteklemenin önemli olduğunu ve bu proje sayesinde 141 kişiye istihdam sağlanacağını ifade ederek, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında, tarımsal sanayi içerikli ekonomik yatırımlara yüzde 50, basınçlı sulama sistemi yatırımlarına yüzde 75, makine ekipman alımlarına ve bireysel sulama alımlarına yüzde 50 hibe desteği verilmektedir. Bu projeler sayesinde ilimizdeki birçok ilçede ve bölgede birçok tesis kurulacak ve önemli bir istihdam sağlayacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından projeler kapsamında hibe destek almaya hak kazanan 12 firma yetkilisi hibe sözleşmesi imzaladı. Denizli Merkez, Acıpayam, Çal, Honaz, Kale ve Serinhisar İlçelerinde uygulanacak olan projeler ile birlikte 12 firmanın projelerine toplam 3 milyon 390 bin 849 TL hibe verilecek ve projelerin hayata geçmesiyle birlikte 141 kişiye istihdam alanı açılmış olacak.

7 YILDA 24 MİLYON TL HİBE VERİLDİ
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi hakkında bilgi veren Denizli Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Projenin uygulamaya konulduğu 2006 yılından bu güne kadar Denizli’de hayata geçirilen 57 adet ekonomik, 18 adet Basınçlı Sulama projesine 1675 Makine ekipman ve Bireysel Sulama alımına toplam 23.994.735,60 TL. Hibe desteklemesi yapılmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı