REKLAMI GEÇ

Denizli’de 16.500 üreticiye 25 milyon lira ödendi

Denizli’de 16.500 üreticiye 25 milyon lira ödendi

Denizli’de doğal afet nedeniyle ürünleri zarar gören 16 bin 500 üreticiye 25 milyon lira ödemede bulunulduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2015 Salı, 16:53

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce düzenlenen 2015 yılı üçüncü dönem toplantısı Çardak’ta yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, şube ve ilçe müdürlerinin katıldığı toplantıda Denizli’de tarım sektörü alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi ve bilgiler paylaşıldı.

“SENEYE TARLA FARESİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
Son iki yılda çiftçinin en büyük zarara uğramasına neden olan tarla faresi ile mücadele çalışmalarına değinen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “İlimizde görülen tarla faresi ile mücadelede il genelinde büyük bir gayret gösterilmektedir. Çiftçimiz gayet duyarlı davranmaktadır. Bu yıl üreticilerimiz çok büyük zarar gördü. İnşallah seneye bahara kadar sahayı gözlemleyip tarla faresi sorununu inşallah bitireceğiz” dedi.

Ürünleri hasar gören üreticilere borç ertelemesinin yanı sıra zarar ödemesi yapıldığını belirten Kutlu, il genelinde bu yıl görülen afetlerde ürün kaybı yaşayan 16 bin 800 üreticiye25 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.

“SÜT FİYATLARININ İYİ DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”
Hayvancılık konusunda süt fiyatlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kutlu, aşılamaların devam ettiğini, yıl sonuna kadar program dahilinde bitirileceğini, bunun için tatil günleri dâhil çalışmalara ara vermeden devam edilmesi gerektiği kaydetti.

Konuşmanın ardından şube ve ilçe müdürleri tarafından bitkisel ve hayvansal üretimlerde sezonun bilgileri, meydana gelen sıkıntılar ve çözüm yolları değerlendirildi. Toplantının ardından bölgede faaliyette bulunan tarımsal işletmeler ziyaret edilerek gelişmeler yerinde incelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı