REKLAMI GEÇ

2.336.800 fidan toprakla buluşacak

2.336.800 fidan toprakla buluşacak

Denizli’de 14fidan üreticisinin yetiştirdiği 2 milyon 336 bin 800 asma ve meyve fidanının sökümüne başlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sertifikasız fidanların satın alınmaması uyarısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2013 Pazartesi, 11:05

Denizli’de 6’sı Çal’da olmak üzere Bekilli, Çivril, Honaz ve Pamukkale’de toplam 14 fidan üreticisi bulunuyor. 2013 yılı içerisinde 2 milyon 336 bin 800 asma-meyve fidan ve anaç üretimi yapıldığını açıklayan Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, üreticileri uyardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Fidan satışları sadece fidan üreticileri ve yetkilendirilen tohumluk(fidan) bayileri tarafından, toprak analizleri yapılmış sabit satış yerlerinde yapılabilmektedir. İlimizde 10 adet fidan satışında yetkilendirilen tohumluk bayisi ve 14 adet fidan üreticisi olmak üzere toplam 24 adet fidan satıcısı mevcuttur” denildi.

Ayrıca, meyveciliğin uzun vadeli yatırım gerektirdiği, kök ur nematodu, şarka hastalığı gibi karantinaya tabi hastalık-zararlıların, topraklara ve bölgeye bulaşmasını önlemek ve sağlıklı fidan temini için çiftçilerin uyarıldığı açıklamada, “Çiftçilerimizin fidan alırken sabit, ruhsatlı fidan satış yerlerinden kontrolleri yapılmış, sarı veya mavi renkli sertifika etiketleri olan fidanları almaları önem arz etmektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı