REKLAMI GEÇ

Denizli’de mera ıslah çalışmaları sürüyor

Denizli’de mera ıslah çalışmaları sürüyor

Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, tesviye, ekim, gübreleme, sulama, yabancı bitki temizliği gibi yardımların yapıldığı ‘‘Mera Islah Çalışmaları’’ kapsamında 36 yerleşim yerinde 52 bin 193 meranın ıslah projesi hazırlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2021 Çarşamba, 16:59

Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mera Islah Çalışmaları” kapsamında şu ana kadar toplam 33 yerleşim yerinde 50 bin 503 dekar alanda mera ıslah projesi tamamlandı. 3 yerleşim yerinde toplam bin 690 dekar alanda ise mera ıslah çalışmaları devam ediyor. Meralarda ıslah projesi kapsamında tesviye, ekim, gübreleme, sulama, yabancı bitki temizliği yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu yılki genel bütçesinden 15 ton Nitro Power gübresi alınarak mera ıslah projelerinde belirtildiği şekilde Acıpayam’ın Alaattin, Beyağaç Mahallesi Uzunoluk, Çivril Mahallesi Kızılcasöğüt, Yamanlar, Tuğlu, Seraserli, Kavakköy, Yassıhöyük, Yahyalı mahalleleri ile Pamukkale’nin Cankurtaran ve Tavas’ın Solmaz mahallesi olmak üzere bin 500 dekar merada gübreleme yapıldı.

Bu yıl yine mera ıslah çalışmaları kapsamında kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması ve meralara olan baskının azaltılması amacıyla 414 torba silajlık mısır tohumu alınarak ıslah projeleri uygulanan yerleşim yerlerine dağıtımı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı