REKLAMI GEÇ

Organik tarıma start verildi

Organik tarıma start verildi

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, organik tarım uygulamaları için start verdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2013 Cuma, 15:17

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nde Organik Tarım Projeleri Genel Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Kezban Özkan, Denizli’de organik tarım yapılacak alanlarda incelemelerde bulundu.

Bekilli’nin Bükrüce Köyünde organik adaçayı yetiştirilen alanda yapılan incelemeye, Kezban Özkan’ın yanısıra Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Himmet Yılanlı, Proje İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Kaaragül, Ziraat Mühendisi Baha Yanarca, Ziraat Yüksek Mühendisi Mehvail Nacaroğlu, Bekilli İlçe Müdürlüğünden proje yürütücüsü Ziraat Mühendisi Veysel Uygun da katıldı.

Uygulama parsellerini ziyaret eden Özkan projenin ilk yılı olmasına rağmen yapılan çalışmaların çok iyi yürütüldüğünü söyledi. Özkan ayrıca, Itri ve Tıbbi Bitkilerde organik tarımın dünyada çok önemli olduğunu ve bu yüzden çalışmanın çok orijinal olduğunu ifade etti. Adaçayı konusunda çok fazla çalışma olmadığı için bu çalışmanın ayrıca bir önem taşıdığını vurguladı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı