REKLAMI GEÇ

Denizli’de seracılık işletme sayısı 369’u buldu

Denizli’de seracılık işletme sayısı 369’u buldu

Denizli’de özellikle domates üreticiliğinde önemli bir yere sahip olan seracılık çiftçinin ilgisini çekiyor. İlçelerin tamamında irili ufaklı seralar kurulurken, seraya dönüştürülen alan miktarı 1,5 milyon metrekareyi geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2020 Pazar, 10:09

Denizli’de ihracata yönelik domates üretiminde çiftçiye alternatif olarak sunulan ve kazancı ile kısa sürede rağbet gören seracılık gelişmeye devam ediyor. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün 500 ve üzeri metrekaredeki seraları derlediği verilerine göre, bugün Denizli’de sera kurulmayan hiçbir ilçe kalmadı.

2019 sonu itibariyle Denizli’nin tamamındaki sera sayısı 369’u buldu. Seraya dönüştürülen alan ise 1 milyon 578 bin 828 metrekareye ulaştı.

Denizli’deki seraların neredeyse 3’te biri Çameli’de bulunuyor. Özellikle örtü altı yayla domatesi üretimi konusunda önemli mesafe kaydeden, ürünlerini ihracatın yanı sıra zincir marketlere de satan Çameli’de 126 üretici, 403 dekardan fazla alanda seracılık yapıyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya Denizli genelinde örtü altı sebzeliği üretiminde önemli mesafeler kaydettiğini belirtirken, eğitimleri de aksatmadan sürdürdüklerini söyledi.

İşte Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün verilerine göre, Denizli’deki seralaşma oranı:

Kapak Fotoğrafı: AA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı