REKLAMI GEÇ

Yayla seracılığı yüz güldürdü

Yayla seracılığı yüz güldürdü

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün teşvikleriyle, Acıpayam, Çameli, Serinhisar ile Tavas İlçesi’nde 2 yıldan bu yana yürütülen yayla seracılığı çalışmalarından olumlu sonuç alındı. Denizli’de 115 dekar alanda yayla seracılığı yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, hasat dönemi sonuna gelinirken üreticilerin verimden çok memnun olduğunu belirterek tüm çiftçileri yayla seracılığı yapmaya davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 10:21

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli’de son 2 yılda Acıpayam, Çameli, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde 79 dekar alanda sera kurulumunun tamamlandığını, kentte yayla seracılığı yapılan alanın 115 dekara ulaştığını söyledi. 

İl Müdürü Kutlu, “Yayla seracılığı kapsamında Denizli genelinde 115 dekar alanda üretim yapılıyor. Kurulan sera alanı çok fazla olmamakla beraber bölge için artış potansiyeli yüksektir. Kurulan seraların, bölge yayla seracılığı için bir nüve teşkil edeceğini bekliyoruz. Serada yapılan üretim, açıkta yapılan üretime göre daha kaliteli, taşıma ve depolamaya dayanıklı, şekli düzgün ve parlaktır. Biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri daha etkilidir. Dolayısıyla serada yetişen ürünlere rağbet her geçen gün artıyor” dedi.

yayla_seraciligi_sezgin_kutlu_ic

KARŞILIKSIZ DESTEK

Nisan ayında domates dikiminin yapıldığı 4 ilçede temmuz ayında başlanan hasadın sonuna gelindiğini ifade eden Kutlu, dekarda en az 20 ton domates üretimi yapıldığını ve ürünün bu sezon kilosunun yaklaşık 1 TL’den satıldığını anlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Yayla seracılığında bu sezon üreticiler açısından kazançlı bir dönem oldu. Ayrıca seracılıkta devlet tarafından, domates güvesi feromon kullananlara dekar başına 60 lira, bambus arısı kullanarak üretim yapanlara dekar başına 120 lira, biyolojik mücadele ile üretime dekar başına 350 lira karşılıksız destek verildi” diye konuştu.
Yayla seracılığına yönelmeleri için üreticilere çağrı yapan Sezgin Kutlu, tarla payı hariç dekarı 30 bin bira maliyetle sera kurulabildiğini vurgulayarak, Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri, Orköy ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Fonu kapsamında düşük faizli kredi imkanlarının kullanılabileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı