REKLAMI GEÇ

Yılda 22.8 milyon fide üretiliyor

Yılda 22.8 milyon fide üretiliyor

Aydın, Manisa, Muğla, Kütahya, bilecek, Uşak, İzmir ve Çanakkale illerine sebze fidesi gönderen Denizli’de yılda 22.8 milyon fide üretimi yapılıyor. Denizli’nin yılık fide üretim kapasitesi ise 45 milyon fide.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 12:47

Denizli ve çevre illerin örtü altı ve açıkta sebze fidesi ihtiyacı Buldan-Yenicekent ve Sarayköy İlçelerinde bulunan sebze fidesi üretimi yapan seralardan karşılanıyor.

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada domates, biber, patlıcan, karpuz, kavun, hıyar, karnabahar, kara lahana, lahana, brokoli ve marul başta olmak üzere 2012 yılı 9 aylık verilere göre yaklaşık 22.8 milyon sebze fidesi üretildiği bildirildi.

Yıllık 45 milyon kapasiteye sahip fide üretimi yapılan seralarda üretilen fidelerin Denizli’nin yanı sıra Aydın, Manisa, Muğla, Kütahya, Bilecik, Uşak, İzmir ve Çanakkale illerindeki üreticiler tarafından kullanıldığı öğrenildi.

19 DEKAR ALANDA ÜRETİM VAR
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Denizli’de 19 dekar alanda yapılan üretim faaliyeti ile en çok domates, biber ve patlıcan fidesi yetiştirildiğini ancak, 2012 yılında marul ve kıvırcık yapraklı salata fidesi talebinde artış olduğu belirtildi.

Aynı açıklamada, “Bütün sebze fide çeşitlerinin üretimi 12 ay boyunca yapılabilmektedir. Normal fide yetiştiriciliğinden çok dafa fazla hassas yetiştirilen ve bölgemizde topraksız kültürde domates yetiştiren seralarımızın fide ihtiyacı da Buldan ve Sarayköy’de bulunan fide seralarımızdan yapılmaktadır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı