REKLAMI GEÇ

Denizli’deki göllere 210 bin yavru sazan bırakıldı

Denizli’deki göllere 210 bin yavru sazan bırakıldı

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi’nde Denizli için üretilen 210 bin yavru sazan balığı kentteki göl ve göletlere bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2021 Çarşamba, 18:05

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan balıklandırma programı çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi’nde Denizli için üretilen 210 bin yavru sazan balığı getirilerek kentteki göl ve göletlere bırakıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, bakanlı tarafından su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve balık stoklarının gelecek nesillere miras olarak bırakılması, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’nin yürütüldüğüne değindi.

SAZAN BALIĞI BALIKÇILIK AÇISINDAN ÖNEMLİ
Türkiye’de balıkçılığın birçok açıdan öneminin bulunduğunu Erkaya, sazan balığının da balıkçılık açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Anadolu’muzun ekonomik ve doğal türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan yavru sazan balıkları bu proje kapsamında ülkemizdeki göl ve göletlere bırakılmaktadır” dedi.

KURALLARA BAĞLI AVCILIK YAPILMALI
Balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğuna dikkat çeken Erkaya, “Tüm ekonomik balık türlerine ait stokların gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, zaman ve yer yasaklarına uyulması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımızca yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda sazan yavrusu yanında yeni balık türleriyle de balıklandırma çalışmalarına devam edilecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı