REKLAMI GEÇ

Denizlili çiftçi Somali’ye tarım yatırımı yapacak

Denizlili çiftçi Somali’ye tarım yatırımı yapacak

Denizlili çiftçi Hüseyin Nazlıgül, gözünü “Kara Kıta”ya dikti. Tarım yatırımı için Somali’de arazi arayışına giren Nazlıgül, yatırımını gerçekleştirebilmek için 10 bin dönümlük bir arazi satın almayı planlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2015 Pazar, 10:06

Burak COŞKUN
Merkezefendi’nin Salihağa Mahallesi’ndeki  750 dönümlük arazisinde 25 yıldır çiftçilikle uğraşan 46 yaşındaki Hüseyin Nazlıgül, burada pamuk, buğday ve benzeri tarım ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyor.

Tarımı modern yöntemler kullanarak bilinçli yaptığını, tarlanın ekime hazırlanmasından gübre ve ilaçlamaya kadar her konuda uzmanlardan destek aldığını anlatan Nazlıgül, bir dekar araziden 450 kilo pamuk, 700 kilo hububat ve bir ton mısır elde ettiğini söyledi.

SOMALİ’DE YATIRIM ARAŞTIRMASI
Türk yatırımcıların bir süredir Somali’de iş yaptığını, Aydın ve Denizlili iki işadamının burada çırçır fabrikası kurmasının kendisini de bu ülkeye çektiğini kaydeden Hüseyin Nazlıgül, tarım alanında yatırım yapmayı planladığını, bunu gerçekleştirmek amacıyla araştırmalar yaptığını ifade etti.

denizli-huseyin-nazligul-gozunu-somaliye-dikti-ic

Yatırım için 10 bin dekar arazi aradığını belirten Nazlıgül, “O topraklarda ne üretilir öncelikle onu tespit etmek gerekiyor. Bunun için de toprak analizleri yapılacak. İnceleme gezisinde getireceğimiz toprak örneklerinin analizini Türkiye’de yaptıracağım. Oradaki en önemli sorunumuz lisan” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı