REKLAMI GEÇ

Denizlili kadın tarım işçilerinin yevmiyesi Türkiye ortalamasının ve erkeklerin gerisinde kaldı

Denizlili kadın tarım işçilerinin yevmiyesi Türkiye ortalamasının ve erkeklerin gerisinde kaldı

Denizli’de önemli bir kesimin gelir kaynağı olan tarım işçiliğinde 2021 yılının ortalama ücretleri belli oldu. Geçen yıl Denizlili kadın tarım işçileri, hem diğer şehirlerdeki hemcinslerinden, hem de erkek tarım işçilerinden az kazandı. TÜİK’e göre, Türkiye’deki bir kadın tarım işçisi günlük ortalama 117 lira kazanırken, Denizlili kadın tarım işçisi 106 lira kazanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2022 Perşembe, 12:46

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılı Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verilerini yayımladı.

Veriler, Denizli’deki kadın tarım işçilerinin kazançlarının geride kaldığını gösterdi. Denizli’deki kadın tarım işçilerinin ücretleri, 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 20,2 arttı ve 106 TL’ye yükseldi. Aynı verilere göre, kadın tarım işçilerine günlük verilen Türkiye ortalaması yevmiye ise 117 lira oldu.

TÜİK’in verilerine göre, Denizli’deki erkek tarım işçileri ise ortalama 145 TL kazanıyor. Bu rakam, kadın işçilerin yevmiyesini hayli aşarken, 138 TL olan Türkiye ortalamasının da üzerinde.

Sürekli tarım işçilerinde de ücret farklılığı değişmedi. 2021’de Denizli’de erkek tarım işçisi aylık ortalama 3 bin 600 TL olurken, kadın işçiler için bu rakam 2 bin 863 TL’de kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı