REKLAMI GEÇ

Çal ve Baklan’da hayvancılık atağı

Çal ve Baklan’da hayvancılık atağı

Denizli’nin Çal ve Baklan İlçesi’nde yatırımları devam eden bin küçükbaş kapasiteli tesislerde inceleme yapan Vali Abdülkadir Demir, yatırımların bölge hayvancılığın gelişmesi için yakılan ilk kıvılcım olduğunu vurguladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2013 Cuma, 15:13

ŞENGÜL BOZ
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Baklan’ın Şenyayla Köyü ile Çal’ın Denizli Kasabası’nda inşaatı devam eden küçükbaş süt hayvancılığı tesislerini gezdi. Vali Demir, IPARD Programı kapsamında AB fonlarının yüzde 50 hibe desteğinden yararlanarak inşaatına başlanan tesisler hakkında bilgi aldı.
denizli-baklan-ve-cal-da-kucukbas-hayvan-ciftligi-ic

BAKLAN’A 4.5 MİLYONLUK YATIRIM
Denizli’de faaliyet gösteren Batı Tarımsal Yatırımlar A.Ş. tarafından Baklan’ın Şenyayla Köyü’nde 1200 dekar alanda inşaatına başlanan 500küçükbaş hayvan kapasiteli Çiftlik ile ilgili bilgi veren Egeli & Co. Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Tan Egeli, “ 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan küçükbaş hayvan çiftliğinin ilk etabı tamamlandığında 500 küçükbaş hayvan bulunacak. Yatırımımızın 2. Etabında ise et işleme tesisleri yer almaktadır. Bununla birlikte çiftliğimiz, 3 bin küçükbaş hayvan kapasitesine ulaşacak. Yatırımımızın maliyeti ise 4.5milyon TL’lik yatırım Ocak ayı sonunda tamamlanarak üretime başlayacaktır” dedi.
denizli-baklan-ve-cal-da-kucukbas-hayvan-ciftligi-ic-2

MERMERCİLİKTEN HAYVANCILIĞA
Çal’a bağlı Denizli Kasabası’nda faaliyetine devam eden Erdem Mermer tarafından 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 1 700 dekar alanda inşaatına başlanan küçükbaş hayvan çiftliğinde süt hayvancılığı yapılacak. 2 milyon TL tutarındaki yatırımın IPARD projesinden yararlanarak AB hibe fonlarının yüzde 50 desteği ile gerçekleştirilecek. Çiftliğin 1200küçükbaş hayvan kapasiteli olduğunu vurgulayan Erdem Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öksüz, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte hem bölge hayvancılığı gelişecek hem de yeni istihdam alanının yaratılmış olacağını belirtti.

“İLK KIVILCIM YAKILDI”
Her iki küçükbaş hayvan çiftliği inşaatını gezerek incelemelerde bulunan Vali Abdülkadir Demir, her iki tesisin bölge hayvancılığının gelişmesi için yakılan ilk kıvılcımlar olduğunu belirterek, “Denizli, tekstil ve turizmde olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da iddialı olduğunu görüyoruz. Denizli’nin hayvancılık ve tarım potansiyeli daha fazla. Denizli’de 600 bin küçükbaş, 250 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Süt üretimimiz 850 bin tonun üzerinde süt, 5bin 40 ton da et üretimi yapılmaktadır. Baklan ve Çal’da alt yapı çalışmalarını Devlet olarak biz yaptık. Şimdi sıra yatırımcılarımızda. Yapılan her iki yatırım, yalnızca hayvancılık ve istihdam alanında değil iyi tarım ve hayvancılık uygulamaları ile de bölgeye örnek olacaktır” diye konuştu.
denizli-baklan-ve-cal-da-kucukbas-hayvan-ciftligi-ic-1

DAĞAL KAHVESİNDE ÇAY MOLASI
Baklan Şenyayla Küçükbaş Hayvancılık Çiftliği inşaatını inceleyen Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, göreve yeni başlayan Baklan Kaymakamı Mustafa Türkcan ile daire müdürleri, Dağal Kahvehanesi’nde çay molası vererek çiftçilerin sorunlarını dinledi. Çiftçiler, sulama suyu ile ilgili sıkıntılarını aktardı. Çiftçiler, “Dağal Sulama Birliği, Denizli’de borcu olmayan hatta alacağı olan tek sulama birliğidir. Buna rağmen en pahalı sulamayı biz yapıyoruz. Elektrik bedeli çok yüksek. Dağal’da çok sayıda çiftçi maliyetler nedeniyle tarlasını sulamıyor” diyerek Vali Abdülkadir Demir’den destek istediler.

Yorumlar

dağallı üniversiteliler   -  Bağlantı 25 Ekim 2013, 23:36

BAKLAN- DAĞALA böyle büüyk yatırım yapan EGELİ FİRMASINA Sonsuz teşekkur ederiz.
DAĞAL Gençlerine yeni iş imkanı yeni bir gelir kapaısı açılması bizleri çok mutlu etti.
DAĞAL eğitimde bir cok ilkleri yakalayan bir kasaba olması ile de İLİMİZDE de dikatleri çekmişti. SON 10 yılda ünirveriteye giden öğrenci sayısına bakıldığında kasaba halkının yüzde % 30 lara ulaşması dağal halkının neler yapabileceğini bir kere daha göstermiştir. bu arada bizlere üniverisete kapısını acan eski okul müdürümüze ayhan keskin e saygılarımızı sunarız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı