REKLAMI GEÇ

DENOLDER’den yaban hayatına destek

DENOLDER’den yaban hayatına destek

Denizli Amatör Olta Balıkçıları ve Su Ürünleri Koruma Derneği (DENOLDER) kar yağışı ve soğuk hava nedeniyli yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanların yardımına koştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2022 Pazartesi, 12:42

DENOLDER Yönetim Kurulu ve üyeleri sokaktaki candalar yiyecek bırakarak destek oldu. DENOLDER Yönetimi, Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı’nın ardından çevre bölgelere dağılarak hayvanları besledi.

DENOLDER Başkanı Serkan Akdere yaptığı açıklamada, “Hayvanların aç kalmaması yaşamlarını devam ettirebilmeleri için her yıl olduğu gibi bu yıl da doğaya yem bırakmaya çalışıyoruz” dedi.

Kötü avcılık ve habitat bozulmaları nedeniyle bazı yaban hayvanlarının neslinin tükendiğine dikkat çeken Akdere, “İnsanlar doğada tek başına yaşamıyorlar. Kuşlarla, balıklarla, ağacıyla, otuyla, tilkisi, tavşanıyla hep birlikte yaşıyoruz. Doğrudan fark etmesek de hayvanların hayatımızda çok önemi var” dedi.

Yabani ve sucul hayvanlara yardım etmeye devam edeceklerini belirten Akdere, “Yiyecek sıkıntısı yaşayan hayvanlarının ve kuş türlerinin zorlu kış şartlarında aç kalmasını önlemek, aç kalma sebebi ile yerleşim merkezlerine inmesinin ve insanlarla olan ilişkilerinin sıkıntıya girmemeleri için bugün dernek üyelerimizle birlikte elimizden geldiğince doğaya yiyecek bırakmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde ise botla baraja açılarak baraj iç kısımlarında sucul hayattaki canlılar için haşlanmış mısır, buğday vb. yem bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

Zor şartlar altında kalan dostlara daha çok yardım için harekete geçtiler Yemleme maliyetleri için destek beklediklerini belirten Akdere, “Yemleme organizasyonları maliyet oluşturmaktadır. Takdir edersiniz ki bu maliyetleri dernek bütçesi olarak karşılamamız maalesef mümkün olmamaktadır. Gönüllü dernek üyelerimizin destekleri ile yapabiliyoruz. Kendilerine günümüz koşullarında bu fedakarlıkları için canı gönülden teşekkür ederim. Amacımız bu desteklerin artarak devam etmesi halinde, tüm Denizli çevresindeki baraj ve göllerimizin etrafında daha geniş çaplı yemleme yaparak, zor şartlarda aç kalmış yaban dostlarımıza daha çok yardım ulaştırmaktır” dedi.

Yaban hayattaki canlıları korumak ve kollamak için çalıştıklarını dile getiren Akdere, ”Bugün baraj etrafında yemleme yaparken, balık avcılığının yasak dönemde olmasına rağmen lastik şişme yatak ile suya açılmış vatandaşlarla karşılaştık. Hiç bir koruma tedbiri almadan can yeleksiz ve güvenliksiz lastik şişme yatak ile suya giren vatandaşlara müdahale ederek, yasak dönemde olduğumuzu ayrıca can güvenlikleri açısından sudan çıkmalarını sağladık. Kendilerine Tarım ve Orman Bakanlığı 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kitapçığından hediye ettik. Sürdürülebilirliğin devamlılığı için yaban hayattaki canlılarımızı korumak ve kollamak hem bizim dernek kuruluş amaçlarımızdan biri, hem de insanlık vazifemizdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı