REKLAMI GEÇ

Deşifre edilen 171 ürünlük listede Denizli’den 2 firma var

Deşifre edilen 171 ürünlük listede Denizli’den 2 firma var

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma) yapılan 171 parti ürünü bir liste halinde yayınladı. O listede Denizli’den de biri et ürünleri, diğeri zeytinyağında olmak üzere iki firma bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2015 Çarşamba, 15:39

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içecek ve tahinin bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan 171 parti ürün ile içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye edici gıda, çikolata ve kahve gibi 40 parti ürünü internet sitesinden açıkladı.

Bakanlığın internet sitesindeki duyuruya göre, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmaların 15’i süt ürünleri, 16’sı gıda takviyesi, 6’sı bal ve 4’ü et üretimi yapıyor.

2 DENİZLİLİ FİRMA
bakanlığın açıkladığı 171 ürünlük listede Denizli’den de iki firma yer aldı. Zeytinyağı listesinde Cicikara Gıda Otomotiv İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti bulunuyor. yapılan analizlerde, firmanın riviera zeytinyağında “tohum yağları” tespit edildi.

Et ürünleri listesinde ise Avni Eğdir Fatih Et bulunuyor. Bu firmanın fermente sucuklarında kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.

14 BİN 649 LİRA PARA CEZASI
Bakanlığın açıklamasında, taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında 14 bin 649 lira idari para cezası uygulanarak, bu ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildiği, içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünlerin de piyasadan toplatılması kararlaştırıldığı, söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu da kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı