REKLAMI GEÇ

Dolu yağışında 16 bin 500 dekar alan zarar gördü, bin çiftçi mağdur oldu

Dolu yağışında 16 bin 500 dekar alan zarar gördü, bin çiftçi mağdur oldu

Honaz ve Serinhisar’da 4 gün önce yaşanan dolu yağışının ön hasar tespit çalışmaları tamamlandı. İki ilçenin toplam 12 mahallesinde 997 çitçinin, üzüm bağı, ayva, kiraz gibi çeşitli meyve bahçeleri ile hububattan oluşan 16 bin 500 dekar alanda dolu nedeniyle hasar oluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2021 Perşembe, 13:38

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Honaz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Aşkın, TARSİM Denizli Bölge Müdürü Mustafa Değer, Honaz Ziraat Odası Başkanı Hasan Yelek dolu yağışının etkili olduğu alanlarda incelemelerde bulundu.

YÜZDE 30 İLE YÜZDE 80 ARASINDA HASAR VAR
İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya da zarar gören yerlerde tespit çalışmalarına ivedilikle başlandığını belirterek, “Honaz ve Serinhisar ilçelerimizde dolu afeti sebebiyle sahada yapılan ön hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup, çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi konusunda çalışmalar devam etmektedir. Honaz’da 7 mahallede 610 çiftçinin, üzüm bağı, ayva kirazdan oluşan meyve bahçelerinden oluşan 9 bin dekar arazisi ile Serinhisar’da 5 mahallede 387 çiftçinin çeşitli meyvelerin bulunduğu bahçelerde ve hububatta yaklaşık 6 bin 500 dekar arazisinde hasar oluştuğu tespit edildi. Tarlalarda yüzde 30 ile 80 arasında zarar var. Dolu afeti 5363 sayılı TARSİM kapsamında olup, dolu afetinden zarar gören ve bu konuda tarım sigortası yaptıran çiftçilerimiz poliçeleri doğrultusunda TARSİM acenteleri ve TARSİM bölge müdürlüklerine de yönlendirilmiştir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı