REKLAMI GEÇ

DSİ Çürüksu sulama projesini sürdürüyor. 36 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak

DSİ Çürüksu sulama projesini sürdürüyor. 36 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Çürüksu bölgesindeki 36 bin dekarlık tarım arazisini sulamaya kavuşturacak projeyi sürdürüyor. 35 bin 700 dekar tarım arazisine su taşıyacak projenin önemli bir bölümünün yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2022 Çarşamba, 10:08

DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalardan biri olan Çürüksu Sağ Sahil Yenileme çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Projeye ilişkin bilgi veren DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Çürüksu Sağ Sahil Yenileme projesi kapsamında 14 bin 716 metre borunun döşeneceği belirterek, 3 bin 660 metrelik bölümün tamamlandığını söyledi. Kalan 11 bin 56 metrelik boru döşeme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Akca, imalat çalışmalarının hızla devam ettiği işte yılsonuna kadar 19 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını ifade etti.

Akca, sulama projesinin tamamının faaliyete geçmesi ile Irlıganlı, Eldenizli, Yeniköy, Küçükdere ve Kocadere mahallelerinde 35 bin 700 dekar tarım arazisinin su ihtiyacının karşılanacağını, ekonomiye 57 milyon 120 bin TL ek gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı