REKLAMI GEÇ

DTB Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’nda da açık

DTB Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’nda da açık

Denizli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’na hazır. Vatandaşların, huzur ve güven içerisinde kurban alım satımlarını yapmaları için tüm önlemlerin alındığı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı süresince de hizmet verecek.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2009 Çarşamba, 17:24

Denizli’de, vatandaşlar, kurbanlıkları huzur ve güven içerisinde alıp satabiliyor. Eskihisar’da bulunan Denizli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. 50 bin metrekare alanda kurulu pazarın, 16 bin 500 metrekaresi kapalı alanda 25 bin küçükbaş, bin büyükbaş hayvan barınabiliyor. 110 ton kapasiteli su deposu, basınçlı yıkama sistemi mevcut olan pazarda, hastalık şüphesi taşıyan hayvanların ayrıldığı ve muhafaza edildiği karantina padokları bulunuyor. Yürüyüş yolları ve meydanların temizliği otomatik temizlik araçları ile yapılıyor ve dezenfekte ediliyor. Pazara giren her aracın, giriş ve çıkışta dezenfekte edildiği dezenfeksiyon tünelleri bulunuyor. Yetiştiricilerin hizmetine sunulduğu, sürekli sıcak su bulunan duşlar, sosyal ihtiyaçların karşılandığı sosyal tesisler var. Tam güvenliğin sağlanması için güvenlik kamerası sistemi mevcut. Pazarda, pazarın, temizlendikten sonra dezenfekte edilmesi için seyyar ilaçlama cihazları, sızdırmazlık esaslı çevre kirliliği yapmayan gübre çukuru, zemin suların tahliyesi için yapılmış kanallar var. Veterinerler, pazarda, yetiştiricilere ve vatandaşlara her türlü teknik desteği veriyor ve onları bilgilendiriyor. Veterinerler ayrıca, pazara gelen tüm hayvanları sağlık kontrolünden geçiriyor. Pazarda bulunan tüm hayvanların rahat bir ortamda alınıp satılmaları için yetiştiricilere ayrılmış 600’e yakın padok var.

Hem hayvan refahı hem de vatandaşların huzur ve güven içinde kurban alım satımlarını yapmaları için tüm önlemlerin alındığı pazarda, tüm hayvanlar belgeli. Merkez ilçe sınırları içerisinden gelen hayvanlar menşei şahadetname ile başka il ve ilçelerden gelen hayvanlar ise veteriner sağlık raporu ile pazara girebiliyorlar. Pazara, veteriner sağlık raporu ile gelen hayvanlar, pazar girişinde de belge ve sağlık kontrolünden geçiriliyor ve uygun olmayanlar pazara alınmıyor.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, DTB Canlı Hayvan Pazarı’nın, Kurban Bayramı süresince de açık olduğunu belirterek, “Tüm hizmetlerimizden bugünlerde de faydalanabilirsiniz” dedi. Tefenlili, önümüzdeki sene devreye girecek yeni hizmetleri hakkında da bilgi verdi. Tefenlili, “Pazarımıza satış yapmak için Afyon, Antalya, Burdur, Ağrı, Erzurum gibi birçok ilimizden yetiştiriciler gelmektedir. Bu yetiştiricilerimiz hayvanlarını muhafaza ettikleri yerleri satın almak için önceden borsamıza gelmekte ve yerlerini satın almaktadır. Önümüzdeki yıl bu hizmeti internet üzerinden vereceğiz. Yani Erzurum’daki yetiştiricimiz satın almak istediği yeri internet üzerinden belirleyecek ve satın alacaktır. Ayrıca borsaya gelmesine gerek kalmayacaktır” dedi.

Tefenlili, halkı kurbanlık alırken dikkat etmeleri gereken konularda uyardı. İşte Denizli Ticaret Borsası Başkanı Tefenlili’nin vatandaşlara uyarıları:
-Büyükbaş hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları mevcuttur. Büyükbaş hayvan alacaklar satın almadan önce mutlaka hayvan pasaportunu ve kulak küpelerinin uyumlu olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.
-Dişi düvelerin gebelik testi ultrason cihazı ile veteriner hekimlerimizce ücretsiz olarak yapılmaktadır. Düve almak isteyenler mutlaka ücretsiz olan bu hizmetimizden yararlansınlar.
-Pazarda satış yapan her yetiştiricinin satış yaptığı yerde numarası görünecek şekilde asılıdır, burada hayvanların menşeisi bellidir. Alım yaparken bunlardan faydalanabilirler.
-Kurbanlık alırken seçtiğiniz hayvan ile ilgili aklınız soru gelirse derhal veteriner hekimlerimize danışınız. Tüm hizmetlerimiz ücretsizdir.
-Hayvan pazarımız Denizli’nin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve güvenlidir. Kurbanlarınızı güvenle alabilirsiniz, hekimlerimize danışabilirsiniz. Bu nedenle hijyenik olmayan ortamlarda sağlık kontrolleri yapılmamış, sokak aralarında satılmaya çalışılan kurbanlıklara itibar etmeyiniz.
-Satın aldığınız kurbanlıklar hayvan pazarında bulunan nakliyeciler güvenli bir şekilde adresinize teslim edilmektedir. Her nakliyecinin sıra numarası Ve nakliyeciye ait bilgiler mevcuttur. Kurbanlıklarınızı taşıtırken bu bilgileri not ediniz, meydana gelen anlaşmazlıkları borsamıza bildiriniz.
-Mümkünse pazar yerine özel araçlarınızla gelmeyiniz. Toplu taşıma araçlarından istifade ediniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı