REKLAMI GEÇ

Ege tarımı Denizli’de masaya yatırıldı

Ege tarımı Denizli’de masaya yatırıldı

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen Ege Güney Marmara Dilimi Hayvancılık Grubu Bölge Bilgi Alışveriş 2009 yılı Toplantısı ilk kez enstitü dışında Denizli’de yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2009 Cumartesi, 17:14

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen Ege Güney Marmara Dilimi Hayvancılık Grubu Bölge Bilgi Alışveriş 2009 yılı Toplantısı Karahayıt Richmond Hotel’de gerçekleştirildi.

Enstitü dışında düzenlenen ilk toplantı olma özelliğini taşıyan toplantıya çeşitli üniversite, araştırma enstitüleri ve özel sektörde görevli konu uzmanlarının yanı sıra; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale İl Tarım Müdürlüklerinde görevli il müdür yardımcıları, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürleri, mühendis ve veteriner hekimlerden oluşan 100’ü aşkın kişi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, hayvansal üretimin Denizli ve ülke açısından önemini anlatarak özellikle beslenme açısından hayvansal ürünlerin insan hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Gülsever konuşmasında Denizli İl Müdürlüğü olarak hayvancılığa büyük önem verdiklerini belirterek “2002 sonunda 79 bin 400 olan büyükbaş hayvan mevcudumuz uyguladığımız projeler ile Valiliğimiz ve Bakanlığımızın da destekleriyle 2009 Eylül ayında 171 bine yükselmiştir. Hedefimiz ileri teknolojide Denizli’nin hayvancılığını ve hayvansal üretimini geliştirmek, damızlık temininde ve pazarlamada kolaylık sağlayarak yetiştiricinin gelir seviyesini yükseltmek, gıda güvenliğini ve güvenilirliğini çiftlikten sofraya taşımak, üreticilerin örgütlenmesini teşvik ederek, verimliliği arttırmak, hayvansal üretimin, Denizli tarımındaki gayri safi milli hasıla payını yükseltmektir” dedi.

Daha sonra söz alan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü müdürü Dr. Ali Osman Sarı da enstitü dışında yapılan bu ilk toplantı dolayısıyla Denizli de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Ege bölgesinde hayvan sayısı ve modern hayvancılık tesislerinin sayısı giderek artıyor. Denizli’de bu konuda örnek illerimizden biridir” dedi. Açılış konuşmalarından sonra toplantının bilgilendirme kısmına geçildi. Üç gün süren toplantıda öğretim üyeleri ve konu uzmanları tarafından yem şalgamı, rasyon hazırlama, bölgeye uygun süt keçisi tipleri, karkas sınıflandırılmasında görsel değerlendirme tekniği, mezbahalarda sakatat üretimi, arıcılık, sağım hijyeni, iç parazitler ve kuraklığa dayanıklı yem bitkileri konuları uzmanlar tarafından detaylı şekilde işlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı