REKLAMI GEÇ

En iyi denetçi tüketicidir

En iyi denetçi tüketicidir

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan nedeniyle kontrolleri artırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, kurum olarak kontrolleri sürdürdüklerini belirtti, “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2016 Çarşamba, 09:41

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gıda güvenilirliğini sağlamak ve halkın sağlığını korumak amacıyla yıl boyunca yaptıkları gıda denetimlerini Ramazan süresince de sürdüreceklerini söyledi.

Kutlu, “Ramazan ayında vatandaşlarımızın hassasiyetleri de dikkate alınarak müdürlüğümüzce yapılan gıda denetimleri; ekmek, pide fırınları, tatlı ve şekerleme üretim ve satış işletmeleri başta olmak üzere ramazan kolileri, yemek şirketleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, toplu tüketim yerleri ve gıda satış yerleri gibi gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimlerimizi sıklaştırdır. Denetimler sırasında mevzuata uygun olmadığı tespit edilen işyerleri ve ürünler hakkında yasal işlemler uygulanmakta ve sağlığa zararlı olduğu belirlenen gıda maddeleri imha edilmektedir” dedi.

“En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” diyen Kutlu, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları “Alo Gıda 174” hattına bildirmelerini istedi.

Kaliteli ve güvenli gıda maddelerine ulaşabilmek için satın alma ve tüketim sürecinde dikkat edilmesini isteyen Sezgin Kutlu, “Etiket bilgileri dikkatle kontrol edilmeli, içindekiler bölümü incelenmelidir. Ürünlerin son tüketim tarihlerine (STT) mutlaka bakılmalı, ambalaj kontrolü yapılmalıdır. Hasar görmüş ambalajlar içerisindeki gıda maddeleri risk taşıyabileceği göz önünde bulundurularak satın alınmamalıdır. Dondurulmuş olarak satışa sunulan gıdalar soğuk zinciri kırılmadan muhafaza edilmeli ve çözdürüldükten sonra da tekrar dondurulmamalıdır. Taze sebze ve meyveler ile uygun koşullarda satılan dökme gıdalar hariç, açıkta satılan ambalajsız gıdalar tercih edilmemelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı