REKLAMI GEÇ

Erkmen açıkladı “Çiftçi kredileri ertelenecek”

Erkmen açıkladı “Çiftçi kredileri ertelenecek”

Vali Yavuz Erkmen, sel ve aşırı yağış nedeniyle ürünleri asgari yüzde 30 ve üzerinde zarar gören çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini müjdeledi.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2010 Salı, 17:01

Denizli genelinde 2010 yılı ilk altı aylık dönem içerisinde 464,4 mm yağış olduğu ve bu yağışların geçmiş yıllara göre beklenenin üzerinde olduğu açıklandı. Özellikle ekili ve dikili bulunan tarımsal ürünlerin gelişim ve oluşum dönemi olan Haziran ayı içerisinde 128 mm yağış alındığını açıklayan Denizli Valiliği, yağışlı ve kapalı geçen gün sayısının, yağış miktarı ve şiddetinin, Denizli için geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak şekilde fazla olması, bu dönem içerisindeki nispi nem oranının da yüksekliği nedeniyle, tütün başta olmak üzere, üzüm, haşhaş, nohut, gibi ürünlerde verim ve kalite kaybı olduğunu açıkladı. Valilik, Denizli genelinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerimizin durumları yakından takip ettiğini açıkladı.

Vali Yavuz Erkmen, “Tarım İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz, her yağış sonucu ürünlerde meydana gelen olumsuzluklarla ilgili mahallinde tespitlerde bulunmuş; Valiliğimizce yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan raporlar başta Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili makamlara gecikilmeksizin ulaştırılmış ve yakından takip edilmiştir. Yapılan bu çalışmalar neticesinde, başta Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf ve ilimiz Milletvekilleri ile Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin konuyu yakından takip edip, gerek Sayın Başbakanımız, gerekse Tarım ve Köyişleri Bakanımız ve Hazine yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu ürünleri zarar gören çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi ve zirai faaliyetlerinin devamı için 15 Mayıs 2010 – 20 Temmuz 2010 tarihleri arasında meydana gelen dolu, sel ve aşırı yağış nedeniyle zarar gören çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 01.08.2010 tarih ve 27659 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi. Bakanlar Kurulu Kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Erkmen, “Kararname ile Ülkemizde 15 Mayıs 2010 – 20 Temmuz 2010 tarihleri arasında dolu, sel ve aşırı yağış nedeniyle ürünleri asgari yüzde 30 ve üzerinde zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal kredi borçları bir yıl süreyle ertelenecektir. Afete maruz kalan çiftçilerimizin Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine ve zirai kredi kullandıkları kuruluşlara müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı