REKLAMI GEÇ

Et kombinasına 2 bakanlı açılış

Et kombinasına 2 bakanlı açılış

Et ve Süt Kurumu’nun Denizli Et Kombinası Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katıldığı törenle açıldı. Törene, bakan Zeybekci ile saanen keçisi yetiştiricisi arasındaki diyalog damgasını vurdu. Keçilerin az süt vermesinden yakınan yetiştiriciye Zeybekci’nin yanıtı “Bakanı değil keçileri dinledin” oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 17:36

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

Eskihisar Mahallesi yakınlarında bulunan ve belediyeye ait eski mezbahanenin 23 milyon lira harcanarak yeniden düzenlenmesiyle kurulan Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası’nın açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

ekonomi-tarim-bakani-zeybekci-eker-saanen-keci-İC

Et ve Süt Kurumu’nu tanıtan videonun gösterimi ardından konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bölgede bu tarz bir kombinaya ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bakanımıza bu bölgede et ihtiyacı için destek olmasını istedik. Bakanımız da bunun çalışmasını başlattı. Sıkıntılı günlerde bu tesisin önemi daha da anlaşılacaktır. Güvenlikli sağlıklı bir yer burası. Arsasını Denizli Belediyesi verdi” dedi.

ET VE SÜT KOMBİNALARINA 140 MİLYON LİRA YATIRIM
Et ve süt kombinasının Denizli’de kurulmasının bölge için önemli olduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, burasının bölge için önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Üreticinin güvencesi olmalıdır. Denizli Et Kombinası Denizli ile birlikte 10 ile hizmet verecek. 23 milyon TL’ye mal oldu. Türkiye’de tarım ve hayvancılıkla ilgili kurumları özelleştirme kapsamından çıkardık. En son özelleştirilmesi gereken yerler buralar. 90’larda buralar özelleştirildi. Türkiye bundan kaybetti. Ekonomi anlamında yaşanan olumsuz gelişmeler ve artan terörden en çok tarım ve hayvancılık zarar gördü. 140 milyon lira et ve süt kombinalarına yatırım yaptık. Üreticilerimiz pazar endişesi olmadan üretim yapabilsinler diye.”

ekonomi-tarim-bakani-zeybekci-eker-saanen-keci-İC-2

PROTOKOL İMZALANDI
Konuşmaların ardından pazar ve fiyat garantili besicilik sözleşmesi Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral ve hayvan yetiştiricileri arasında imzalandı. İki bakan Eker ve Zeybekci protokol üyeleriyle birlikte Denizli Et ve Süt Kombinası’nın açılış kurdelasını kesti. Açılışın ardından iki bakan hijyen kıyafetlerini giyerek 23 milyon liraya malolan ve bölgede 10 ile hizmet verecek kombinayı gezdi, aşamaları inceledi. Zeybekci ve Eker, kurumun ürettiği ürünlerin de tadına baktı.

“3-4 KİLO SÜT VERİYOR DEDİLER, YARIM KİLO BİLE VERMİYOR”
Tesisin gezilmesi ardından iki bakan tesisin bahçesine açılış hatırası olarak fidan dikti. Eker ve Zeybekci ellerine kürek alarak açılan fidan dikti, can suyu verdi. Fidan dikimi sırasında bir hayvan yetiştiricisi ile iki bakan arasında esprili bir diyalog yaşandı. Bakan Eker, fidan dikerken “Saanen keçisi aldık. 3-4 kilo süt veriyor dediler, yarım kilo bile vermiyor” diyen yetiştiriciyi önce iki bakan da duymadı.
Üretici daha sonra Bakan Zeybekci fidan dikerken yanına geldi ve dikilen fidanı eliyle tuttu. Bu sırada keçilerin yarım kilo süt verdiğini tekrarlayan yetiştiriciye Bakan Zeybekci, “Denizli çukurunda 130 rakımda Saanen yetiştirmeye kalktın, böyle oldu. Fatma Hanım, 1200 metrede yetiştiriyor” karşılığını verdi.

Bunun üzerine Bakan Eker çiftçiye, “Saanen mi aldın? Bu kadar rakımda Saanen olur mu? Bana niye sormadın” dedi. Bakan Zeybekci de, “Bakanı tam olarak dinlemedin, gittin keçileri dinledin” diye konuştu.

İki bakan Twenty 20 Salonu’nda yapılan Ak Parti Mahalle Temsilcileri Toplantısı’na katıldı.

Yorumlar

hakan   -  Bağlantı 14 Mart 2015, 20:59

gecen bir yorumumda da yazmıştım.sn zeybekci bunu hep yapıyor diye.espri yaptıgını zannederek karşısındakini hafife alıyor alayımsı tavırlar içine giriyor.biliyorsan akıl ver bilmiyorsan yardımcı olmaya çalış.dediğin çözümmü şimdi yazık yazık köylüye

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı