REKLAMI GEÇ

Gebe düvelerine kavuştular

Gebe düvelerine kavuştular

Denizli’de özellikle büyükbaş hayvancılığın gelişmesinde lokomotif görevi gören, Ortaklar mülkiyetinde süt sığırcılığı projesi uygulayan tarımsal kalkınma kooperatiflerinden ikisi daha gebe düvelerini teslim aldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2009 Çarşamba, 17:15

1989 yılı ekim ayında kurulan ve Ortaklar mülkiyetinde süt sığırcılığı projesi uygulamak üzere müracaat eden S.S. Taşçılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri gebe düvelerini teslim aldı.
2008 yılında başvurusu yapılan ve bu yıl içerisinde uygulamaya giren proje kapsamında müracaat eden her aileye 2 şer baş olmak üzere, 50 aileye toplam 100 baş Holstein ırkı gebe düvenin dağıtımı yapıldı. Gebe düve alımı için açılan ihalede 1 baş hayvan bedeli 3 bin 150 TL olarak belirlendi. Ayrıca bu hayvanlar için yeni ahırlar yaptırıldı ve ahır başına 5 bin TL ve tadilatlı ahır için 2 bin 500 TL kredi kullandırıldı. Toplam proje bedeli (ahır inşaatları, işletme binası ve gebe düve bedelleri) 616 bin TL olduğu açıklanırken, projenin geri ödemesinin faizsiz olduğu ilk iki yılı ödemesiz, son altı yılı anapara ödemeli olmak üzere toplam 8 yıl olarak belirlendiği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı