REKLAMI GEÇ

Genç gönüllüler pamuk tarlasında

Genç gönüllüler pamuk tarlasında

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 7 Ağustos’ta hayata geçirilen “Gönüllülük Alanında İş Birliği” sürüyor. Proje kapsamında düzenlenen tarla gününe katılan genç gönüllüler pamuk tarlasında inceleme yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2019 Cuma, 11:24

Tarla Günü’ne Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Neşet Koca, Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, şube ve ilçe müdürleri, teknik persolen ile üreticiler katıldı.

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yürütülen “Yeni Geliştirilen Yerli Pamuk Çeşit Demonstrasyonu Projesi” kapsamında Aşağışamlı Mahallesi’nde Osman Solak’a ait pamuk tarlasında yapılan tarla gününe katılan genç gönüllüler, yeni geliştirilen yerli pamuk çeşitlerini inceleme fırsatı buldu.

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Pamuk Islah ve Genetik Bölümü Başkanı Süleyman Çiçek, genç gönüllülere yeni geliştirilen yerli pamuk çeşitleri SC 2079 ve SC 2009’un ürün verimi, çırçır randımanı, lif kalitesi, toprak isteği, hastalık ve zararlılara karşı mukavemeti gibi konularında bilgi verdi.

Keyifli geçen tarla gününün ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu genç gönüllü üniversite öğrencilerine katılım belgesi verildi.

Genç gönüllülerden Nursima Şanlı, pamuğu oldukça ilginç bulduğunu belirterek, “Toprak sunduğu nimetlerle insanı şaşırtmaya devam ediyor. Bizler ziraat ile ilgili bölüm okumuyoruz ama bu tarla günü vesilesiyle pamuğu ilk kez tarlada gördüm. Muhteşem bir beyazlık. Pamuk tarih içerisinde her zaman önemli bir bitki olmuştur. Yetiştirilen iki çeşidin de yerli olması çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı