REKLAMI GEÇ

Gıda dedektifleri görev başında

Gıda dedektifleri görev başında

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesine katılan gönüllü gıda dedektifleri denetimlerine başladı. AVM ve marketler gibi alışverişlerin yoğun olduğu bölgelerde çalışma yürüten 52 gıda dedektifi, tüketicileri gıda güvenliği konularında bilgilendiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2020 Perşembe, 18:37

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Gönüllülük Alanında İşbirliği Protokolü” kapsamında, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde gönüllü gıda dedektifleri ordusu kuruldu.

52 gönüllü gıda dedektifi önce müdürlükte bir araya geldi, saha çalışmalarında neler yapmaları gerektiği konularında bilgilendirildi. Görev alacak tüm dedektiflere yelek, yaka isimliği, broşür, liflet ve anketler dağıtılarak, saha çalışması için 15 istasyon belirlendi.

52 gönüllü gıda dedektifi, 2 şer kişilik guruplar halinde her hafta yoğunluğun olduğu günlerde market, süpermarket, hipermarket ve AVM gibi satış yerlerinde gıda güvenliği ve güvenilir gıda konularında tüketiciyi bilgilendirme çalışmalarına başladı. Dedektifler, tüketicilere yönelik yaptıkları bilgilendirmelerin yanı sıra anketler de gerçekleştirdi.

Dedektiflerin yaptığı anketler ile tüketicilerin neyi ne kadar doğru bildiği, doğru bildikleri yanlışlar belirlendi. 31 Mart’a kadar görevlerine devam edecek olan gıda dedektifleri, yaptıkları bilgilendirmeleri anket sonuçlarına göre şekillendirecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı