REKLAMI GEÇ

Göletlere 120 bin sazan bırakıldı

Göletlere 120 bin sazan bırakıldı

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki göl ve göletlere 120 bin sazan balığı bırakıldı. Balıkların gelişebilmesi için balıkçılara ve köylülere önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abidin Fidan, “Bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkân tanınmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2016 Pazar, 11:35

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 2016 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi’nde üretilen 120 bin sazan balığı yavrusu, ilçelerde bulunan göl ve göletlere bırakıldı.

denizli-goletlere-120-bin-sazan-baligi-birakildi-1

Balıklandırma çalışmasına Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abidin Fidan, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve teknik personel katıldı.

Denizli’de balıklandırma çalışmalarının her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirten İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, “Göletlerimizde doğal yapının desteklenmesi, sportif balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılması ve protein açığının kapatılmasında öneme sahip olan balık tüketiminin artırılması amacıyla balıklandırma faaliyetlerimiz yapılmaktadır. İlimizde balıklandırma çalışmaları her yıl düzenli olarak devam etmektedir. Gölet alanlarına uyumunun kolay olması, sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen yetersizliğine direncinin fazla olması ve etinin lezzetli olması sebebiyle sazan balığı tercih edilmektedir. Denizlimize hayırlı olsun “dedi.

denizli-goletlere-120-bin-sazan-baligi-birakildi-2Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abidin Fidan ise, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Denizli’de bulunan birçok gölette su ürünleri yoğunluğunun artırılması için düzenli olarak balıklandırma çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Fidan, “Bu kapsamda 2016 yılında ilimize Bakanlığımızca tahsis edilen 120 bin yavru sazan balığını göletlerimize bıraktık. Böylece balık yoğunluğu önemli derecede artacak ve göllerimizdeki balık popülasyonunun sürdürülebilmesi ve canlı tutulması sağlanacaktır” dedi.

Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve göletlere bırakılan balığın gelişebilmesi için balıkçılara ve köylülere önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Fidan, “Bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkân tanınmalıdır. Bakanlığımızın hem ticari hem de amatör balıkçılık tebliğinde belirlediği avlanma zamanı ve avlanabilecek balık boyu standartlarına uyulmalıdır. Balıkları sadece yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı