REKLAMI GEÇ

Hayvan nakillerinde damga pulu yok

Hayvan nakillerinde damga pulu yok

Maliye Bakanlığı, AKP Denizli İl Teşkilatı, Ticaret Borsası ve AKP Denizli Milletvekillerinin girişimiyle canlı hayvan naklinde alınması zorunlu olan 7.6 YTL lik damga pulunun kaldırılması için yapılan başvuruyu kabul etti.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2007 Salı, 00:00

AKP Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, AKP Denizli Milletvekilleri Osman Nuri Filiz, Mehmet Yüksektepe ve M. Salih Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı makamında 2 ay önce ziyaret etti. Heyet canlı hayvan sevkinde bulundurulması zorunlu olan Menşee şehadetnamelerindeki 7,6 YTL lik damga pulu zorunluluğunun kaldırılması için hazırladığı dosyayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a verdi. Maliye Bakanlığı yapılan müracaatı olumlu bularak yasal düzenleme yaptı. 7.6 YTL lik damga pulu bedeli 4 Nisan tarihli resmi gazetede ilan edildi.

İl Başkanı Şahin Tin; “Uygulama canlı hayvan sevki yapan çiftçi, celep ve tüccarlarımızı zor duruma sokuyordu. Maliye Bakanımıza verdiğimiz 7.6 YTL lik damga verdisinin kaldırılmasına ilişkin teklifimiz kabul edildi. 4 Nisan tarihli resmi gazetede ilan edildi. Bu uygulama neticesinde artık çiftçi, celep ve tüccarlarımız hayvan nakillerinde damga pulu harcaması yapmayacak, artık menşee şahadetnamelerini ödemeyecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı