REKLAMI GEÇ

Hayvancıların “Büyükşehir” isyanı

Hayvancıların “Büyükşehir” isyanı

Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu, basın toplantısı düzenleyerek Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin hayvancılığı yasaklayan yönetmeliklerine tepki gösterdi. Platform Sözcüsü Mehmet Ali Uzakgider, “Alternatif göstermiyorlar, kısıtlama ve yasaklar getiriyorlar. Böyle giderse hayvancılık yok olacak” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2014 Perşembe, 11:59

Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu’nu oluşturan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, Kırmızı Et Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Arı Yetiştiricileri Birliği Nihat Çomak, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Kadir Çetinkol, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, büyükşehir sonrası hayvancılığa getirilen yasaklara isyan etti.

HAYVANCILIK TEHDİT ALTINDA
Açıklamayı Platform Sözcüsü Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider yaptı. Büyükşehir ile birlikte yeni oluşturulan Pamukkale ve Merkezefendi Belediyeleri’nin “Emirler ve Yasaklar” adı altında yayınladıkları yönetmeliklerle il merkezi ve bazı mahallelerde hayvancılık işletmelerine hiçbir alternatif gösterilmeden kısıtlamalar, bazılarında ise tamamen yasaklama getirildiğini söyledi. Uzakgider, “Merkeze yakın yerlerde hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz hem kendi hem de çevrenin ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Bu yönetmeliğin uygulandığı alanda hayvansal üretim yok olacaktır. Ayrıca ilimizin diğer ilçe belediyeleri de bu yola gidebilirler. Bu durum ilimiz hayvancılığına çok büyük zarar verecektir. Büyükşehir yasası ve bu yönetmelikler hazırlanırken, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmadı. Nüfusunun yarıya yakını kırsalda yaşayan, tarım ve hayvancılıkla geçinen ilimiz Büyükşehir Belediyesi bünyesinde planlayıcı, yönlendirici, destekleyici bir Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulmalıdır” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ’NDEN PAY AYRILSIN”
Büyükşehir belediye bütçesinin en az yüzde 10’luk bir kısmının Tarım ve Hayvancılığa ayrılması gerektiğini söyleyen Uzakgider, “06.12.2012 tarih ve 6360 sayılı kanun da Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri “Tarım ve Hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilirler” denmektedir. Her kanunda belirtilen görevler kapsamında arazi yollarının açılması, gölet ve sulama kanallarının yapılması, yeni hayvancılık bölgelerinin oluşturulması gibi çalışmalar için, büyükşehir belediye bütçesinin en az yüzde 10’luk bir kısmının Tarım ve Hayvancılığa ayrılması gerekmektedir” dedi.

ZOLAN’DAN RANDEVU İSTİYORLAR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan sorunlarını anlatmak için randevu istediklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten Uzakgider, “Amacımız hem kendilerini kutlamak, hem platformu tanıtmak hem de yeni oluşturulan Büyükşehir belediyesini ilgilendiren hususlarda kendilerine bilgi sunmaktı. Ancak randevu talebimize olumlu yanıt alamadık” dedi.

Yorumlar

şeref   -  Bağlantı 12 Eylül 2014, 08:44

bu idareciler uzaydan geldiklerinden tarımı hayvancılıgı bilmiyorlar kendi müstakil evimdeki 4 tane denizli horozu ve tavuk için zapıt tuttular

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 11 Eylül 2014, 12:12

büyük sehir olduk diye zil takip oynamistiniz daha bunlar iyi günleriniz bugün mahalle olan eski köylerde komsular sikayetci olsun mahalle aralarindaki ahirlar dahi kapatmak zorunda

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı