REKLAMI GEÇ

Hayvancılığa destek

Hayvancılığa destek

Denizli’de hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla, kırsal kesimde gebe düve dağıtımı yapılıyor. Son olarak, Buldan Kadıköy’de, 136 gebe düve, hak sahiplerine törenle teslim edildi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2009 Perşembe, 17:29

Başbakanlık Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında süt sığırcılığını geliştirmek amacıyla kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara uygun ödeme kolaylıkları sağlanarak gebe düve dağıtımı yapılıyor. Son 8 yılda, köylüye 3 bin 856 baş gebe düve dağıtıldı. Son olarak Buldan’a bağlı Kadıköy’de 136 gebe düvenin hak sahiplerine teslim edilmesi amacıyla tören düzenlendi. Törene, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, ilçe tarım müdürlüğü çalışanları ve köylüler katıldı.

Gülsever : “Hayvancılık gelişiyor”
Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, törende yaptığı konuşmada son dönemde Denizli’de süt sığırcılığının önemli gelişme yaşadığını, hayvan sayısı ve süt üretiminde diğer illere örnek olabilecek bir artış sağlandığını ifade etti. Projenin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Gülsever, “İlimizde kooperatifler bünyesinde uygulanan büyükbaş süt sığırcılığı projeleri bir bir hayata geçirilmektedir. 2009 yılı yatırım programına teklif edilen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından programa alınan 22 projeden ahır inşaatları ve işletme binaları tamamlanarak damızlık gebe düve alım ihalesi gerçekleştirilen ve ilimiz dahil ülke genelindeki işletmelerden seçimi yapılan damızlık düveler kooperatif ortaklarına dağıtılmaktadır. Denizli’de 0 faizli ilk iki yıl ödemesiz 8 yıl içerisinde geri ödemeli Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi adı altında 27 proje hayat geçirilmiş olup bu projeler kapsamında 1928 Çiftçi ailesine 3.856 baş gebe düve dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Denizli Kırsal Alanda Sosyal Destek projesinden en fazla yararlanan İllerin başında gelmektedir. Hükümetimizin hayvancılık kararnamesi kapsamında yapmış olduğu teşviklerle birlikte, yerelde Valiliğimizin sağladığı desteklerle ilimizde her geçen yıl büyükbaş süt sığırcılığı hızla gelişmektedir. İlimizde son olarak Buldan Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulanan Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında hayvanlarına kavuştular. Proje kapsamında Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ahır yapımı için 277 bin 500 TL, işletme binası, makine-ekipman alımı için 31 bin 50 TL, damızlık gebe düve alımı için 420 bin 240 TL kredi tahsis edilmiştir. Denizli Tarım İl Müdürlüğü’nde yürütülecek olan bu projenin Kadıköy’e, ilimiz ve Ülkemiz hayvancılığına büyük katkılar sağlamasını diler, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Pekdemir: “Hükümet yatırımları köylere akıyor”
İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, hükümetin kırsal kesimde yaşayan vatandaşların hem ekonomik koşullarının, hem de yaşam standartlarının iyileştirilmesi için hamle başlattığını söyledi. Pekdemir, “Hükümetimiz, 25 proje ile kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için harekete geçti. Süt sığırcılığını teşvik için vatandaşlarımıza uygun ödeme koşullarıyla gebe düve dağıtımı yapılıyor. Bu proje oldukça önemli. Ben bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bakanlığımız, valiliğimiz, Tarım Müdürlüğümüz, kaymakamlığımız çalışanlarına projenin uygulanması konusundaki gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Kadıköy’de 136 gebe düveyi hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bu projenin genel maliyeti yaklaşık 23 milyon liradır. Bu ve benzer projelerle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik koşulları arzu edilen seviyelere çıkarılacak” dedi.

Pekdemir: “Kentte ne varsa köyde de olacak”
İl Özel İdaresi olarak kırsal kesimde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmek için gayret sarf ettiklerini de dile getiren Pekdemir, kentte ne varsa aynısını köylere de taşıyacaklarını söyledi. Pekdemir, “5 yıl öncesine kadar 14,5 milyon lira olan Özel İdare yatırımlarını kat kat artırdık. Son 5 yılda Denizli’ye 170 milyon lira yatırım yaptık. Bu artık bir şeylerin değiştiğinin göstergesidir. Bu değişimi köylümüz de görüyor. Köylerimizin çehresini değiştiriyoruz. Kilit taşı yatırımları ile vatandaşlarımızı çamurdan kurtarıyoruz. Köylere süt tankları yapıyoruz. Bu süt sığırcılığının geleceği için çok önemli bir yatırımdır. Ayrıca eğitimi destekliyoruz. Kadıköy’e bir okul kazandırdık. Yapacaklarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Kaynakları etkin bir biçimde kullanarak, iyi bir planlama yaparak, yeni projelere imza atacağız. ‘Kentte ne varsa köyde de aynısı olacak’ sloganıyla hizmet üretiyoruz. Ayrıca köylerde tarımın desteklenmesi amacıyla meyve yetiştiriciliğini geliştirmek için fidan dağıtımı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl bütün köylere çocuklarımız için oyun parkları, gençlerimiz için futbol sahaları yapacağız. Köylerde yaşamak artık çile değil ayrıcalık olacak. Köylümüz artık gururla ‘Ben köyde yaşıyorum’ diyebilecek. Bütün gayretimiz bunu sağlamak içindir. Hükümetimiz ve yerel idaremizin bütün birimleri bu bilinç ve gayretle çalışmaktadır.” diye konuştu.

Erdoğdu: “Kırsal kesime yatırım önemli”
Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, projenin gerçekleştirilmesine katkı koyan herkesi tebrik etti. Kırsal kesimin refah seviyesinin iyileştirilmesi için bu tür projelerin hayata geçirilmesinin önemine işaret eden Erdoğdu, kaymakamlık olarak da bu projelerin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Törenin sonunda 136 gebe düve, protokol tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı