REKLAMI GEÇ

Hayvanlar küpeleniyor

Hayvanlar küpeleniyor

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında “Denizli İli 2015 yılı Küpeleme Sözleşmesi” imzalandı. Her yıl 90 bin bozağının küpelendiğini belirten İl Müdürü Sezgin Kutlu, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yeni doğan buzağılar için 268 55 33 ve 251 56 56 numaralı buzağı hattına bildirmelerini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2015 Çarşamba, 10:43

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, İl Müdürü Sezgin Kutlu ile Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına Başkan İsmail Topaloğlu katıldı. 

Kutlu ile Topaloğlu arasında imzalanan protokole göre, 2015 yılı Sığır cinsi hayvanların ve Mandaların küpelenerek kayıt altına alınacak.

Sözleşme hakkında bilgi veren İl Müdürü Sezgin Kutlu,” İlimiz sınırları içerisinde büyükbaş hayvanlara küpe uygulaması yapılacaktır. İlimizde yıllık ortalama 80 bin yeni doğan buzağı, 10 bini ise düşen küpe olmak üzere 90 bin küpe takılmaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yeni doğan buzağılar için 268 55 33 ve 251 56 56 numaralı buzağı hattına bildirmeleri, düşen küpeler için ise ilçelerdeki birlik şubelerine başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı