REKLAMI GEÇ

İşadamlarına, sera ve jeotermal anlatıldı

İşadamlarına, sera ve jeotermal anlatıldı

Denizli’deki Organize Sera Bölgesi ve jeotermal kaynakların kullanımı hakkında, yatırımcılara bilgi verildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2008 Salı, 01:00

Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Hayrullah Sun, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aleybeyoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Raşit Güntaş ve işadamları katıldılar.

Toplantı başlangıcında, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmaz jeotermal alanda yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de 1.,5 yıldır süren çalışmalarla birlikte, Türkiye’de ilk defa Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu belirterek Vali Canpolat’a teşekkür ettiler. Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat, Denizli Valiliği olarak jeotermal alanda 2 konuya odaklandıklarını belirterek, bunların jeotermal turizm ve jeotermal seracılık olduğunu söyledi. Konu ile ilgili hukuki altyapının hazırlanmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Canpolat söz konusu projelerin çok uzun yıllar Denizli ekonomisine hizmet edeceğini belirtti. Vali Canpolat, “Son bir yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarda jeotermal kaynakları çok zengin olan Denizli’de, bu kaynakları nasıl değerlendirebileceğimizi ele aldık. Oda başkanlarımız ve yatırımcılarımız da konuya gerçekten çok ilgi gösteriyorlar. Organize Sera Bölgesi oluşturduğumuz alan Türkiye’de küçük bir modeldir. Seracılığın düzenli ve toplu olarak yapılabileceğinin gösterilmesi açısından çok önemli… Şu ana kadar alınan mesafe memnuniyet verici. Hukuki engeller birer birer aşılarak, ilk toplantımızı ve parselizasyon planımızı yapmış olduk ve Bakanlığımızın onayından sonra yatırımcılarımıza tahsis edeceğiz. Sera Organize Sanayi Bölgesi kredi kullanmadan oluşturulacak. Müteşebbislerimizden arsa bedelleri ve parsel başına düşen altyapı bedelleri alınacak” dedi. Toplantı sonunda Vali Canpolat işadamlarının sorularını yanıtladı.

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı