REKLAMI GEÇ

İŞTE ZORU BAŞARANLAR

İŞTE ZORU BAŞARANLAR

5 üretim çiftliği ve 600 havuzda ürettikleri balıkları dört bir yanı denizlerle çevrili olan Danimarka başta olmak üzere Almanya, Fransa, Avusturya ve Hollanda gibi ülkelere ihraç ediyorlar.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2009 Cuma, 16:47

Denizli’de Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, 5 üretim çiftliğinde 600 havuzda üretilen 12 milyon adet isli alabalığı, Hollanda, Almanya, Fransa, Avusturya ve Danimarka gibi ülkelere ihraç ederek kent ekonomisine yılda 7 milyon avro katkı sağlayan Özpekler Su Ürünleri’ni ziyaret etti. Hijyenik üretim yapılan tesiste incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Ertekin, Özpekler Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özpek ve Genel Müdür Yasin Özpek’ten bilgi aldı. Denizi olmayan Denizli’de alabalık üreterek dünyaya ihraç eden firmanın çok zor şartlarda kurulduğunu, her şeye rağmen üretmekten ve ihraç etmekten vazgeçmediğini anlatan Ertekin, “Özpekler Su ürünlerinin ismini çok duydum. İlimiz ekonomisi ne katkısı çok büyük olan ve yüzlerce kişiye istihdam sağlayan firmayı ziyaret etmek istiyordum. Özpekler üretmenin ve ihraç etmenin en güzel örneğini sergiliyorlar. Zaten girişimci ruha sahip Denizlililer zoru çok seviyor. Denizlili yatırımcıların karşısına çıkan her zorluk ve sorun kent insanının daha çok çalışmasına daha çok üretmesine vesile oluyor. Çobancılıktan balıkçılığa geçen, Türkiye’nin en büyük alabalık çiftliklerinde yetiştirdiği balıkları işleyerek AB ülkelerine gönderen firmamızı kutluyoruz” dedi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kentin çok kazanımları oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik ve istihdam paketinin Denizlili yatırımcılar tarafından olumsuz yorumlanmasına rağmen kentte önceki yıllarda çok büyük kazanımların verildiğini anlatan Ertekin, “Denizli’nin yeni teşvik paketinde ikinci sırada yer alması bile bana göre iyi bir fırsattır. Oda başkanlarımız, iş verenlerimiz ve yatırımcılarımız, yeni paketin içeriğini iyi okumalı, kentimize verdiklerini iyi irdelemelidir. Bu kent bu ülke bizim. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin üretmekten daha çok üretmekten ve ihraç etmekten başka bir şansları yok. Onun için çok çalışacağız. İşlerimizin başında olacağız. Özpekler bize en güzel örnek olmalı. Baba oğullarıyla birlikte kurduğu firmasını her geçen gün büyültüyor. Şimdi de yan taraftaki tesiste deniz balığına gireceklermiş. Bunu duyduğumda daha çok mutlu oldum. İnsanlar uzmanlaştıkları iş kollarında kendilerini geliştirmeli ve büyümeli. Uzman oldukları konular dışında farklı iş kollarına yönelenler çok başarılı olamıyorlar” dedi.

Çoban dünyaya balık satıyor

Kendisinin çobanlıktan geldiğini, ‘Bu çoban bir gün dünyaya balık satacak’ hedefiyle tesisleri kurduğunu anlatan Özpekler Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özpek, “İlk balık çiftliğimiz 1974 yılında kurdum. Çok zor şartlarda balık üretimi yaptık, çok zorluklar çekerek ihracata başladık. Tesisi güçlükle kurduk. Ama çalışmaktan ve üretmekten hiç vazgeçmedik. Geçe gündüz daha iyi ve kaliteli balığı nasıl yetiştiririz bunun hesabını yaptık. Uzmanlarından görüş aldık. Çobanlıktan bu günlere geldik. Bu çoban bir gün dünyaya balık satacak diyordum, hedefim buydu. Bunu başardım. Daha çok üreteceğiz, daha çok satacağız, daha çok istihdam sağlayacağız. Bu ülke ve bu il bizim, kendi alanımızda büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı