REKLAMI GEÇ

200 çiftçi İzmir’e akın etti

200 çiftçi  İzmir’e akın etti

İzmir 9. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’na Denizli’den 200’ün üzerinde çiftçi katıldı. Çiftçilerin artık babadan kalma yöntemlerle değil daha bilinçli ve modern tarım yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Gemici, çiftçi desteklerinin artırılması gerektiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 26 Eylül 2013 Perşembe, 14:38

Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda 19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 9. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’na 200’ün üzerinde Denizlili çiftçi katıldı. Denizli Ziraat Odası’nın organize ettiği fuar gezisine 5 otobüs dolusu çiftçinin katıldığını belirten Oda Başkanı Hamdi Gemici, fuarı değerlendirdi.

ÇİFTÇİ MODERN TARIM YAPMAK İSTİYOR
Denizlili çiftçinin dünyada gelişen tarım teknolojileri ile ilgili bilgi sahibi olmaları ve gelişen teknolojiyi yakından takip etmelerini sağlamak amacıyla fuar gezisini gerçekleştirdiklerini açıklayan Hamdi Gemici, “ Katılım bizleri sevindirdi. Bu da demektir ki, Denizlili çiftçi daha modern tarım ve hayvancılık yapmak istiyor. Fuarda sergilenen son model süt sağma cihazlarından traktörüne kadar tüm teknoloji ile yakından ilgilenen çiftçi, bu araç ve gereçlere sahip olmak istiyor. Ancak, ekonomik güçleri yetersiz kalıyor” dedi.

“DAHA FAZLA TEŞVİK VERİLMELİ”
Çiftçi yüzde 50 hibe destek programlarından yararlanarak tarım ve hayvancılık alanında kendini yenilediğini, daha fazlası için ise ekonomik güçlerinin yeterli olmadığını ileri süren Gemici, “Çiftçiye yeterli destek verilmesi halinde kendisini yenileyeceğini biliyoruz” diye konuştu.

denizli-ciftciler-izmir-fuarinda-ic

Gemici,  konuşla ilgili şunları söyledi: ” Çünkü bizim fuarımızda, daha çok firma ve daha çeşitli ürünler sergileniyor. Bu da Denizli’nin tarım ve hayvancılıkta ne kadar ilerlediğinin göstergesidir. Bu gelişme daha çok desteklenmelidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı