REKLAMI GEÇ

Kekikte rekolte yarıya indi

Kekikte rekolte yarıya indi

Türkiye’de üretilen kekiğin yaklaşık yüzde 90’ının karşılandığı Denizli’de 150 bin dekar ekili alanda hasat sona erdi. Kent genelinde kuraklık ve Nisan ayındaki sıcak rüzgarlar nedeniyle rekoltede yüzde 50’ye varan düşüş yaşandı. Bazı bölgelerde düşüş 3’te ikiyi buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2021 Pazar, 17:43

Denizli’de 1990’lı yıllarda tütüne alternatif ürün olarak üretimine başlanan kekikte hasat sona erdi.

Pamukkale ilçesine bağlı Gözler başta olmak üzere Uzunpınar, Güzelpınar ve Kurtluca mahallelerinde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiren çiftçiler, tarlalarındaki kekikleri hasat etti.

Kent genelinde yaklaşık 150 bin dekar alanda üretimi yapılan kekikte geçtiğimiz yıl 20 bin ton kekik hasat edilmişti. Bu yıl ise kuraklık ve Nisan-Mayıs aylarında esen sıcak rüzgarlar nedeniyle rekolte yarıya indi.

Denizli Ziraat Odaları Koordinatörü ve Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, bölgede yaklaşık 148 bin dekar alanda kekik üretimi yapıldığını, bu bölgenin dünyanın ve Türkiye’nin kekik ambarı olduğunu söyledi.

Denizli genelinde geçen yıl 20 bin ton civarında kekik üretiminin gerçekleştiği söyleyen Gemici, üreticilerle yaptıkları görüşmeler ve Ziraat Odası’nın kendi araştırmalarına göre bu yıl rekoltenin geçen yıla göre yarıya indiğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı