REKLAMI GEÇ

Kekikte yabani ot sorunu masaya yatırıldı

Kekikte yabani ot sorunu masaya yatırıldı

Denizli’deki kekik alanlarında hasat esnasında ürün içerisine karışan yabancı otlardan kaynaklanan PA (Pyrolozidin alkaloidi) sorunları konusunda sektör değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2022 Perşembe, 12:12

Avrupa Birliği ülkelerine yapılacak olan kekik ihracatında 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Kekikte PA Kontaminasyonu mevzuatının sektöre etkileri hakkında değerlendirme yapmak üzere Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Brifing salonunda gerçekleştirilen Toplantıya İl Müdürü Şakir Çınar, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü temsilcileri ve İlimiz kekik sektöründe faaliyet gösteren firmalar katıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Denizli açısından kekik üretiminin çok önemli olduğunu ve sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade etti. Özellikle son yıllarda uygulanmaya başlayan PA limitleri ve Pestisit konusunda hassasiyet gösterildiğini ve bu konulardaki çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Akabinde katılımcılara söz hakkı verilerek konu hakkında görüşleri alındı.

Toplantının değerlendirme kısmında “Entegre ve Kontrollü Kekik Yetiştiriciliği Projesi” ile “Kekikte PA (Pyrolozidin Alkaloidi) Kontaminasyonu Noktalarının Belirlenmesi” konulu araştırma ve üretim projelerinin yürütülmesine karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı