REKLAMI GEÇ

Kooperatif ve birliklere eğitim

Kooperatif ve birliklere eğitim

Üretim yapan, tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler, çalışma ve üretim izni ile tescil işlemleri hakkında bilgilendirildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2009 Perşembe, 18:05

Tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklerden, çeşitli gıda maddelerinin üretimini ve pazarlamasını yapanlar ve işleyenler, 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun kapsamında, almaları gereken; çalışma ve üretim izni ile tescil işlemleri hakkında eğitimi, Tarım İl Müdürlüğü’nde aldı. Söz konusu kooperatif ve birlikler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Üretim ve Pazarlama Dairesi Başkanlığı uzmanlarınca bilgilendirildi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, “Hammadde üretimi yapan (süt üreten, toplayan, pazarlayan), mamul madde üretimi yapan (süt ürünleri, bal, salamura zeytin, zeytinyağı vs.), ve hizmet veren (soğuk hava depoları vs.) tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklerin, bu faaliyetleri ile ilgili olarak almaları gereken çalışma ve üretim izni, gıda siciline tescil işlemleri kayıt dışı faaliyetleri engelleyeceği gibi, sağlanan desteklerden kooperatif ve birliklerin yeterince yararlanmasını da mümkün kılacaktır” dedi.

Gülsever, “Kooperatif ve birliklerin çalışmalarının aksamaması, üretim kalitelerinin arttırılması, iç ve dış pazar ağlarının genişletilmesi, ekonomik kayıpların engellenmesi, insan sağlığı ve gıda güvenliğinin sağlanması için bu tür izinlerin alınması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Gülsever, “Yine ülkemizin AB’ye uyum çalışmaları ve yapılan müzakereler kapsamında tarımsal faaliyetlerin gözden geçirilerek yeni düzenlemeler yapılması ve faaliyetlerin kayıt altına alınması, üretimin belli standartlara kavuşturulması; AB ülkelerinde tarımsal ürünlerle ilgili olarak üye ülkelere kota sistemi uygulandığı düşünülürse; başta üreticiler olmak üzere tarımsal faaliyetlerde bulunan kooperatif, birlik, yatırımcı ve ilgili kamu kurumlarına büyük görevler düşmektedir. Bu çalışmaların kısa zamanda tamamlanarak üretimin kayıt altına alınması ülkemizin menfaatine olacaktır. Yoksa kendi kendine yeten bir tarım ülkesi olan biz, gelecek dönemde, üretilen ürünlerimizi diğer ülkelere satmak yerine, dışarıdan tarımsal ürün ithal eden bir duruma düşebiliriz” diye konuştu.

Denizli’deki tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısının, yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini belirten Gülsever, “İlgili mevzuat ve güncel gelişmeler aktarılarak, katılımcılar bilgilendirilmiştir. Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü’nce organize edilen toplantıya, Bakanlık personelinin yanı sıra konu ile alakalı İl Müdürlüğü personeli de katılarak katılımcılara bilgi vermişlerdir. Toplantının amacına ulaştığı ve faydalı olduğu görülmüştür. Ayrıca yine aynı saatlerde Destekleme Şube Müdürlüğünce İlçe Tarım Müdürleri ve personeline güncel gelişmeler ve çalışmalarla ilgili bilgilerin aktarıldığı ayrı bir toplantı yapılmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı