REKLAMI GEÇ

Kültür balığı üretim yerleri temiz

Kültür balığı üretim yerleri temiz

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli’de kültür balığı üretimi yapan tesisler ile ihracata yönelik çalışan üretim tesisleri ve balık satışı yapılan yerlerde, yürütülen Ulusal Kalıntı İzleme Programı çerçevesinde, buralardan 13 numune alındığını ve analizler sonucunda, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2008 Cumartesi, 00:00

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca Su Ürünleri Kontrolü ve Su Kirliliğinin Denetlenmesi konularındaki gelişmelerin değerlendirilmesi ve denetimde görevli personelin hizmet içi eğitimlerinin sağlanması amacıyla düzenlenen seminerler sürüyor. Malatya ve Adana’nın ardından, üçüncü seminer Denizli’de verildi. ‘Tarımsal çevre ve su kirliliği’ konulu seminer, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Ali Kasacı başkanlığındaki 6 kişilik uzman bir ekip ile çoğunluğu Marmara ve Ege Bölgesi’nde bulunan 28 ilde, su ürünleri ve su kirliliği kontrolünde görevli teknik personelin oluşturduğu yaklaşık 45 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 3 gün süren seminerde katılımcılar, su kirliliği kontrol mevzuatı ve yeni yönetmelik taslağı, su kirliliğine yol açan etkenler, su kirliliği izleme çalışmaları, AB nitrat direktifi ve iyi tarım uygulamaları, hayvansal gübre yönetimi konularında yapılan çalışmalar ve son gelişmeler hakkında bilgilendirildi.

Seminerde, Denizli’de bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Çameli, Acıpayam, Çal ve Denizli Merkez İlçe’de irili ufaklı 140 adet su ürünleri işletmesi bulunduğunu söyledi. Bu işletmelerin 35’inni projesinin daha önceki yıllarda yapıldığını belirten Gülsever, Su Ürünleri Yönetmeliği doğrultusunda 2008 yılı itibariyle 112 işletmenin projesinin onaylanarak, işletme sahiplerine yetiştiricilik belgesi verildiğini ifade etti. Gülsever, 15 işletmenin projelendirme çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.

Bu sene içerisinde, Denizli’deki 11 Alabalık üreticisine, 442 bin 189YTL, 11 Yavru Alabalık üreticisine 64 bin 200 YTL olmak üzere toplamda, su ürünleri desteği olarak 506 bin 389 YTL hak ediş yapıldığını belirten Gülsever, “2008 yılı destekleme ödemeleri müracaatları 31 Aralık 2008 tarihine kadar devam edecektir” dedi. Gülsever, Denizli’de özel sektöre ait dondurulmuş ve fileto füme Alabalık işleyen modern bir tesisin bulunduğunu ve bu tesiste, Denizli’de üretilen Alabalıkların işlenerek AB ülkelerine ihraç edildiğini söyledi.

Su ürünleri koruma ve kontrol çalışmaları hakkında da bilgi veren Gülsever, “İlimizde kültür balığı üretimi yapan tesisler ile ihracata yönelik çalışan üretim tesisleri ve balık satışı yapan yerlerde Ulusal Kalıntı İzleme Programı yürütülmektedir. Bu program çerçevesinde yurt dışında analiz edilmek üzere 11 ve yurt içinde analiz edilmek 2 üzere toplam 13 numune alınmıştır. Analizler sonucunda olumsuzluk tespit edilmemiştir” dedi. 

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı